Ervaar het toppunt van rust en kalmte in de tuin, stap in de wereld van Yokoso Japanese Gardens. Yokoso Japanese Gardens in Boskoop, Zuid-Holland, is het grootste authentieke Japanse tuincentrum buiten Japan. Hier kun je terecht voor alles omtrent de Japanse tuin. Van originele tuinelementen als antieke stenen lantaarns, tot handgemaakt traditioneel houtwerk op maat. Bovenal is Yokoso Japanese Gardens geroemd om het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van traditionele en moderne Japanse tuinen. Met een divers team van gespecialiseerde experts is het bedrijf in staat om Japanse tuinen van het hoogste niveau te creëren.

Sinds de afgelopen jaren ontvangt de Japanse tuin steeds meer erkenning en lof onder Westerse tuinliefhebbers, tuinontwerpers en hoveniers. De stijl is zo uniek in zijn vorm dat er weinig vergelijkbaars bestaat in de wereld van landschapsarchitectuur. Een Japanse tuin is zo veel méér dan een verzameling rotsen, gravel, beplanting en ornamenten. De compositie speelt de meest essentiële rol. Een zorgvuldige mix van esthetiek, traditionele filosofie, symboliek en respect voor de natuur vormen de basis van iedere compositie.

De weloverwogen kunst van de Japanse tuin

In de wereld van de Japanse tuin zijn verscheidene types te herkennen zoals de traditionele theetuin en de rotstuin, wellicht beter bekend als de Zentuin. Om een authentieke Japanse tuin te realiseren worden er in het ontwerpproces strikte regels gehanteerd die honderden jaren geleden zijn ontstaan in Japan. Het correct plaatsen van rotsen is bijvoorbeeld alleen mogelijk wanneer een tuinarchitect of hovenier beschikt over gespecialiseerde inzichten en de traditioneel regelgeving volledig begrijpt.

Natuurlijke elementen, met name water en steen, zijn onmisbaar binnen de Japanse tuin. Water symboliseert het leven en is constant in beweging. De zon komt op in het oosten, waardoor beekjes en rivieren in de Japanse tuin van oudsher stromen van oost naar west. Stenen zijn  het ultieme voorbeeld van stilleven. Ze symboliseren de eilanden en kliffen in de oceaan. Deze oceaan kan de vorm aannemen van een vijver van water, maar kan ook worden nagebootst door middel van gravel dat op een speciale traditionele manier is geharkt om water te symboliseren. Water en rotsen vormen als het ware de evenwichtige Yin en Yang verhouding in de Japanse tuin.

Lees meer  Palmboom in de tuin

Een Japanse tuin kan verschillende vormen en maten hebben, als de compositie maar weloverwogen en correct is. Zelfs de kleinste ruimte kan worden omgetoverd tot een volwaardige Japanse tuin. Bepaalde technieken kunnen worden toegepast om het optimale uit de beschikbare oppervlakte te halen. Zo kan de tuin worden opgedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen atmosfeer en esthetische waarde die evenwichtig op elkaar aansluiten. Daarnaast kunnen hoogteverschillenen en vijvers ook zorgen voor een efficiënter gebruik van de ruimte.

Unieke collectie

Yokoso Japanese Gardens is ’s werelds grootste importeur van authentieke sierstenen, rotsen, antieke stenen lantaarns en andere ornamenten uit Japan. Daarnaast haalt het bedrijf ook al hun vormbomen, heesters en andere planten van kwekers uit het land van de rijzende zon. Voor de gevarieerde catalogus zie https://tinyurl.com/2y6ahy2a

Traditioneel Japans houtwerk op maat

Alle houten constructies zoals poorten, theehuisjes en Koshikake van Yokoso Japanese Gardens worden met de hand en volledig op maat gemaakt. Om aan de door het bedrijf zelf opgestelde hoge eisen van authenticiteit en kwaliteit te voldoen, wordt er uitsluitend gewerkt met traditionele materialen. Het houtwerk wordt voornamelijk uitgevoerd in Western Red Cedar, een kostbaar maar zeer duurzame houtsoort. Alle daken kunnen worden voorzien van traditionele Japanse keramische Kawara dakpannen. Daarnaast kunnen ze ook met hout worden afgewerkt, precies zoals de klant wenst.

Mogelijkheid tot leasen

Yokoso Japanese Gardens kan ook bemiddelen bij de lease van authentieke antieke Japanse lantaarns en stenen ornamenten. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact opnemen. De gespecialiseerde experts van Yokoso Japanese Gardens staan je dolgraag te woord.

Dompel jezelf onder in de atmosfeer van Zen, stap in de wereld van Yokoso Japanese Gardens…

 

Yokoso Japanese Gardens
Zuidwijk 68
2771 CD Boskoop
+31 6 206 75 854
https://yokosojapanesegardens.nl