Van 29 april t/m 8 mei 2022 zal de stad Gent in het teken staan van Floraliën. Floraliën is een uitzonderlijk, groots en bloeiend indoor-tuinfestijn met meer dan 500.000 bloemen en planten. Floraliën 2022 is er voor iedereen. Wil je graag meer weten over groen, bloei en florale kunst? De Floraliën wil zowel jong als oud met een hart voor bloemen en planten samenbrengen en kennis over planten verzamelen en delen.

De 36e editie van Floraliën vindt plaats in de gebouwen van ICC, Floraliënhal en het Kuipke. Het Citadelpark is het grootste park en de groene long van Gent. Ontdek op deze locatie welke symbolische betekenissen bloemen en planten al jaren hebben. In verschillende green- en conceptrooms kan je al jouw zintuigen aan het werk zetten om bloemen en planten te (her)ontdekken.

De iconische locatie Floraliënhal, in het Citadelpark, vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen (bloemsierkunstenaars), siertelers, kwekers, tuinarchitecten en kunstenaars. ”Mijn paradijs, mijn wereldse tuin” is het thema van Floraliën. In onze maatschappij zijn mensen steeds meer op zoek naar stilte en rust, naar zichzelf en naar hun persoonlijke paradijs. Dat kan in een groene huiskamer, een park of de eigen tuin zijn. Bezoek de expo van de Azalea, de expo van kamerplanten of de creaties van Belgische floristen. Of ontdek de meest bijzondere plantverhalen of de symboliek achter bloemen en  planten. Tijdens de avondopeningen wandel je langs een feeëriek uitgelicht parcours met muzikale intermezzo’s.

Meer over alle exposities, locaties, de voorverkoop tickets met korting en de openingstijden zie www.floralien.be

Volledig dagje uit

Als bezoeker aan Floraliën heb je tal van mogelijkheden om er een volledig ‘sierteeltdagje’ van te maken.

Meer weten over de geschiedenis?

  • Bezoek de tentoonstelling  ‘Floraliën Gent : Twee eeuwen van vernieuwing en innovatie’ in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1
  • Bezoek de tentoonstelling ‘Paradijselijke orchideeën in Liberas, Kramersplein 23
Lees meer  De tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn

Wil je meer te weten komen over de toekomst ?

  • Bezoek ‘Sst hier kiemt de toekomst !’, een tentoonstelling rond onderzoek in de sierteelt in de Plantentuin (rechtover het ICC)
  • Bezoek ‘Natuur en Gezondheid’ eveneens in de Plantentuin.

Wil je vooral genieten van bloemen en planten ?

  • Een bezoekje aan ‘D’Hane Steenhuyse’, Veldstraat 55
  • Een bezoekje aan de bebloemde St Baafskathedraal
  • Een bezoekje aan ‘Huis van Alijn’, Kraanlei 56