De zonnestralen beginnen weer te schijnen en niet veel langer staat de zomer alweer voor de deur. Is jouw tuin nog niet zomerklaar? Dan is dit het ideale moment om dit alsnog te doen. Denk aan het weghalen van vuiltjes of het snoeien van planten, schoonspuiten van de tegels en het eventueel aanschaffen van een nieuwe loungeset. Dit artikel geeft enkele tips hoe jij jouw tuin zomerklaar maakt, zodat je straks optimaal kunt genieten van het prachtige weer.

Diverse tuinbanken

Het mooie weer maakt het mogelijk om weer lekker in de tuin te zitten, genieten van familie of vrienden en onder het genot van een koud drankje. Je wilt natuurlijk dat al deze personen lekker kunnen zitten. Misschien heb je nog een loungeset staan, of wil je juist een nieuwe tuinbank aanschaffen. In het geval van een tuinbank, heb je banken in verschillende vormen en maten. Zo kan er gekozen worden voor banken met of zonder rugleuning en is er de mogelijkheid om te kiezen voor een twee of vierzitter. Ga je voor een authentieke houten uitstraling, of voor een moderne stalen uitvoering. Je hebt diverse aanbieders waarbij je een tuinbank kan aanschaffen. Door de opties met elkaar af te wegen, zorg je ervoor dat het mooiste exemplaar binnenkort bij jou in de tuin staat. Met de aanschaf van meerdere modellen, zorg je ervoor dat iedereen lekker kan zitten tijdens een gezellige avond.

Genoeg privacy

Naast het feit dat je lekker wil kunnen zitten, is het ook belangrijk dat je het gevoel van privacy ervaart wanneer je in de tuin zit. Je zou ervoor kunnen kiezen om de tuingrens te omheinen met een beukenhaag, echter heeft een haag enige tijd nodig om te groeien. Wil je direct privacy, dan kan er gekozen worden voor een schutting. Een schutting heb je net zoals tuinbanken, in verschillende maten en vormen. Zo kan er gekozen worden voor een metalen omheining, echter biedt dit vrij weinig privacy. Ook kan je kiezen voor een houten schutting. Deze zijn verkrijgbaar in stevige varianten, hierbij maak je gebruik van volledige planken die tot 1,80m hoog komen. Of je kan kiezen voor houten schutting omheining in de vorm van bamboe. Dit kan gemakkelijk en snel aangebracht worden.

Lees meer  Heerlijke antipasti - uit je eigen moestuin!

 

Met zowel een lekkere tuinbank, als een mooie schutting voor privacy, kan je aankomende zomer zorgeloos genieten van het mooie weer. Zo heb je van niemand last en kan je met wat vrienden of het gezin gezellig in de tuin zitten.