Vijverkalender augustus

Deze maand verschilt wat de vijver betreft niet zoveel van de maand juli. De vissen zwemmen gezellig rond. Ook in deze maand kunnen de watertemperaturen nog relatief hoog zijn. Denk dus aan het zuurstofgehalte.

De jonge reigers zijn uitgevlogen en moeten nu zelf voor voedsel zorgen. Vooral in de vroeg ochtend en in de avondschemering zijn ze actief.

Vijveronderhoud

Dun de zuurstofplanten uit en verwijder de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren van de waterlelies en moerasplanten. Bekijk of het vijverfilter nog voldoende water geeft, zonodig het filtermateriaal omspoelen of vernieuwen. Voor kristalhelder vijverwater gebruikt u een goede kwaliteit filterkool.

Vissen verzorgen

De vissen groeien nu goed, er wordt conditie opgebouwd voor de komende wintermaanden. Voer de vissen goed, let daarbij op dat er geen voer wegvalt. Beter een aantal keren voeren in kleine porties dan teveel in één keer. Gaat u in deze periode met vakantie, installeer dan een voederautomaat. Met bijvoorbeeld de Velda Automatic Fish Feeder kunt u dagelijks een aantal keren voeren ook als u niet thuis bent. Op deze wijze houdt u de vissen in conditie.

 

Lees ook:

Lees meer  Drijfplanten