Is jouw huis al klaar voor Pasen? Pasen en bloemen gaan al jaren hand in hand. Met deze DIY-tips breng je de paassfeer in een mum van tijd in huis en maak je gegarandeerd indruk op familie en vrienden.

 

pasen_narcissen_op_pot,pasen, decoratie, diy, tuinen.nl

Een doldwaze paasboel

Het ei is in veel culturen een symbool van oneindigheid en vruchtbaarheid. Vandaar dat eigeel de symbolische paaskleur is. Door geel te combineren met een paar andere spetterende items of felle kleuren is het dan ook al snel een doldwaze paasboel in huis. Op tafels, stoelen, in hoekjes; zet alle lege plekken vol met fleurige gele bloemen zoals gele narcissen en tulpen.

 

pasen_tulpen_eieren, pasen, decoratie, diy, tuinen.nl pasen_tulpen_paastak, pasen, decoratie, diy, tuinen.nl

Traditioneel schilderklusje met Pasen

Eieren schilderen is een leuk en typisch paasklusje om met kinderen of vrienden te doen. Schilder dit jaar niet alleen je eieren in de mooiste kleuren, maar neem ook eens de paastakken mee!

 

pasen_DIY_eischaal_narcis, pasen, decoratie, diy, tuinen.nl eischaal_blauwe_druif, pasen, decoratie, diy, tuinen.nl

Geef gesneuvelde eieren een nieuw leven

Krak, daar gaat het ei wat je zo mooi wilde beschilderen. Geen paniek, gebroken eieren kun je namelijk nog prima als paasdecoratie gebruiken.

Knip een aantal bloemen uit je potten vol lentebloeiers en zet deze in de gebroken eischaal. Rijg een draadje door beide kanten van de schaal en hang het eitje aan een paastak. Vrolijk paasfeest!

Gele paasdecoratie met bloemen, pasen, decoratie, diy, tuinen.nl

Zachte geeltinten

Ook pastel doet het ieder jaar goed tijdens Pasen. De zachte tinten geven je huis een frisse aanblik. Geen of weinig tijd om de paastafel op te maken? Zet je huis gewoon vol met bloemen! Ga op zoek naar al je vaasjes, glaasjes en flesjes en vul ze met vrolijke lentebloeiers en klaar is kees. Fijn paasfeest!

Bekijk ook: recept paashaasbroodjes

 

Lees meer  DIY tuinlantaarn