Deze dwergspar wordt in een paar stappen omgetoverd tot een glamour boom. Voor het glamour effect is er een metaalkleurige bloempot gebruikt. De grote kerstballen en sterren in goudkleurige tinten en de cadeaulinten met een metallic glans maken het geheel helemaal af. 

Wat heb je nodig?

Een dwergspar, witte mini kerststerren, bloempot, rieten krans, kerstballen, sterren, cadeaulinten, raffia, dikke (groene) wol, vilt en plastic bekertjes. Aan gereedschap: ijzerdraad, plakband, tape, lijmpistool en een schaar.

Aan de slag

Bedek de krans door er wol omheen te wikkelen en versier de krans met linten en de gouden ster. Leg de krans op de rand van de bloempot en plaats de dwergspar in de pot. Versier de spar subtiel met raffia.

DIY_mini_kerstboom_maken_1_0

Potjes

Knip de plastic bekers op het formaat van de bloempotjes, van de kerststerren, en maak er twee ijzerdraden aan vast. De ijzerdraden bind je onder de beker aan elkaar vast met tape.

DIY_mini_kerstboom_maken_2_0

Hoesjes maken

Maak van vilt kleine hoesjes door een viltstrookjes aan elkaar te plakken. Steek vervolgens de beker met de kersster in het hoesje.

DIY_mini_kerstboom_maken_3_0

Boom optuigen

Geef de bekers een mooi plekje in de boom.

DIY_mini_kerstboom_maken_4_0

Decoreren

Voorzie de kerstballen van ijzerdraad en steek ze in de boom. En plaats tenslotte een ster als piek in de boom.

DIY_mini_kerstboom_maken_5

Resultaat

Je zelfgemaakte glamour kerstboom is klaar.

Lees meer  Van kerstboom naar tuinconifeer