Wie kent ze niet? De kartonnen adventskalenders waarbij je vanaf 1 tot en met 24 december elke dag een luikje mag openen om, tot aan eerste kerstdag, dagelijks een chocolaatje te pakken.

 

Do It Yourself

Naast een adventskalender kopen, kan je er ook zelf een maken. Wat vind je van deze variant? Je kan deze eyecatcher opmaken in de kleuren van jouw kerstversiering en elke dag een cadeautjes of snoepje uitpakken tot aan Kerst.

 

Wat heb je nodig?

Aan materialen een rieten mand, een strokrans, kerststerren, mos, dennengroen, verschillende linten, inpakpapier, cadeau tasjes, stift, vilt en uiteraard de 24 cadeautjes.
Naast dennengroen kan je ook sierappels, bessen en accessoires naar keuze gebruiken om het geheel een persoonlijke touch te geven. Aan gereedschap heb je krammetjes, schaar, lijmpistool en ijzerdraad nodig.

Aan de slag

Bevestig de strokrans met ijzerdraad aan de mand en decoreer de krans met  dennengroen en mos. Voor het vastzetten van het groen kan je de krammetjes gebruiken.

DIY_originele_advent_kalender_maken_1

Linten

Maak de linten vast aan de krans en laat ze langs de mand hangen. Voor een speels effect knip je de linten in verschillende lengten.

DIY_originele_advent_kalender_maken_2

Cadeautjes

Bevestig aan 24 linten de verschillende cadeautjes en plaats de kerststerren in de mand. Je kan de ook decoratieve accessoires en extra linten tussen de cadeautjes hangen.

DIY_originele_advent_kalender_maken_3

Aftellen

Knip uit het vilt verschillende vormen,  zoals sterren en hartjes, en schrijf hier de cijfers 1 tot en met 24 op en plak de cijfers op de cadeautjes.

DIY_originele_advent_kalender_maken_4

Resultaat

Je zelfgemaakte adventskalender is gereed voor gebruik!

Lees meer  Zelf tafeldecoratie voor Kerst maken