Nog een kleine maand kan je ervan genieten: de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is nog t/m 9 oktober te bezoeken in Almere. Mis het niet!

Ervaar met het thema ‘Growing Green Cities’ bij Floriade wat een groene en duurzame stad jou te bieden heeft. Ontdek binnen één dag alle verschillende culturen in het Urban District. Wandel door een bijzondere Chinese bamboetuin, speel interactieve spellen in het Duitse paviljoen of zweef met je luchtballon virtueel over Flevoland.

Laat je inspireren door toepassingen voor je eigen tuin of balkon. In de spiraalvormige stadstuin van Wilde Weelde ontdek je hoe afgedankte materialen zoals lepels, bierflessen en rioolbuizen je tuin sieren. De ‘planting meadow’ van Lageschaar Vaste Planten is met haar meanderende pad tussen hoge kleurrijke beplanting een inspiratiebron voor een tuin vol biodiversiteit. Door kunst geïnspireerd is de tuin van Treeport Zundert met prachtige bomen en installaties die doen denken aan bekende werken van Vincent van Gogh.

Toe aan een pauze? Plof neer op een van de vele terrasjes, bij foodtrucks, op picknickplekken of bij de Poffertjessalon! Geef de benen even rust en neem de hop-on/hop-off trein, geniet bij een van de vele shows of zweef met de kabelbaan over het park en bewonder het uitzicht.

www.floriade.com

Floriade Expo 2022, t/m 9 oktober 2022. Mis het niet