Hoe ziet de tuin van een professionele hovenier eruit?van Tuinstijl Joure
Arnold van Tuinstijl Joure laat u een kijkje nemen in zijn tuin.

De tuin van Arnold Overwijk

 

Kun je jouw tuin omschrijven?

De oppervlakte van mijn tuin is 120 m2 en is aangelegd in 2008. Mijn tuin ligt op het zuiden en zuid-westen van Heerenveen.

Ik heb gekozen voor een strakke tuin. Wij hebben een aantal verhoogde L-vormig bakken. De andere  vakken zoals het gazon, terras, blokhaag en de vijverbak zijn vierkant. In de avond is de tuin sfeervol verlicht

 

Wat is jouw favoriet onder de beplanting?

Een van mijn favorieten is de Hamamelis Intermedia Arnold Promise, ook wel bekend als de toverhazelaar. Deze plant bloeit in het vroege voorjaar, februari-maart, met gele bloemen.
Een vrolijke aankondiging van de lente, dit geeft een goed gevoel om weer lekker de tuin in te gaan!
Ook de dakplataan een van mijn favorieten. Doordat je de dakplataan strak kan snoeien past deze goed in mijn tuin.

Hoeveel uur per week werk je in de tuin?

Ik begin in het voorjaar met de eerste onderhoudsbeurt van ongeveer een half uur. De rest van het jaar werk ik zo’n drie 3 kwartier per week in de tuin om  het gras te maaien en het wekelijks onderhoud uit te voeren. Elke week een beetje bijhouden is minder arbeidsintensief.

Wat is jouw favoriete plek in de tuin?

Onze favoriete plek is onder de prieel.  In de zomer geniet je hier tot ’s avonds laat, uit de wind,  van de zon.  Van hier  hebben wij goed zicht op de mooie bloeiende planten in de tuin. Als het kouder wordt steken wij  de tuinhaard aan  voor wat extra warmte en sfeer.

Wat is jouw favoriete tuinmoment?

Na een lange dag werken bij thuiskomst lekker in de tuin zitten. Bijkomen van het werk met een krantje en een bak koffie en lekker ontspannen in het zonnetje.

Lees meer  3 dimensionaal tuinieren met klimplanten

 

van Tuinstijl Joure


Heb je nog wensen voor je tuin in de toekomst?

Een tuin is nooit helemaal af. Denk maar aan planten die te groot worden of niet geheel tot hun recht komen op de plek waar ze staan.
In mijn tuin moeten er nog een aantal stuiken worden bij geplant. In mei  fleuren de eenjarige zomerbloeiers weer de bloembakken op het terras.

Welke tuintip heb jij voor onze lezers?

Loop geregeld door de tuin en probeer uw tuin goed te ‘lezen’. Hierdoor zult u eventuele problemen in de tuin snel analyseren. Denk hierbij aan uitdroging van planten het overwoekeren van diverse soorten. Ook het tijdig bijmesten van planten die extra voeding nodig hebben.
Zoals eerder gezegd, regelmatig door de tuin hierdoor heeft u minder werk en blijft de tuin door u tijdig ingrijpen een lust voor het oog. Zo heeft u ook het meeste plezier in en van uw tuin!

Bekijk hier meer informatie over Tuinstijl Joure >>