Ieder een eigen stijl

Met een groene basis van coniferen de winter in gaan. Ze zijn er in verschillende kleuren en vormen. Wie kiest voor een kleurig najaarsterras zet de conifeertjes in vrolijk gekleurde potten. Coniferen zijn heerlijke groenblijvers op het moment dat de rest van de natuur zich op gaat maken voor herfst en winter. Ze zijn er niet alleen in verschillende soorten en kleuren, ze kunnen ook nog in een bepaalde vorm worden geknipt om een ander, speels effect te bereiken.

Kleurig

Coniferen gaan, met een goede verzorging, jarenlang mee. Kies voor bijzondere potten om te variëren. Potten in fel roze, geel, blauw en oranje steken leuk af tegen frisgroene coniferen. Wie handig is, kan ook zelf kunststof of terra cotta bloempotten beschilderen. Maak er een totaalcreatie van door de gekozen kleur of kleuren terug te laten komen in de accessoires, zoals een gieter of lantaarn.

Tips om te planten

Planten in potten hebben regelmatig water nodig. Geef ze niet teveel, het gaat er namelijk om dat de grond niet uitdroogt. In het najaar kan het veel en langdurig regenen en veel planten hebben een hekel aan constant ‘natte voeten’. Zorg daarom dat het water in de pot goed weg kan lopen. Bijvoorbeeld door potscherven of kleikorrels onderin de pot te doen om de drainagegaten open te houden.

Lees ook:
Kies nu uw bloempotten en beplanting
Meer informatie over beplanting
Coniferen en andere wintergroene hagen

 

Lees meer  Aanschaf- en verzorgingstips voor kerststerren