Ik vraag mij wel eens af, zou ik trouwe volgers hebben op Tuinen.nl? En stel dat ze er zijn, dan zou ik als volgt kunnen beginnen; Beste trouwe volgers…..

Jullie willen natuurlijk dolgraag weten hoe het gaat met ‘de zwakke broeder’. Het zielige pompoen plantje die een paar weken geleden meer dood dan levend was. Nou ik kan jullie vertellen, met veel liefde, aandacht en voorzien van een prachtige witte kartonnen kraag heb ik het plantje in leven weten te houden. Heel langzaam komt de groei er een beetje in. Blaadje voor blaadje wordt zichtbaar en nu is de tijd rijp om de kraag te verwijderen zodat de plant weer volop in het zonnetje komt te staan. Top, de plant ziet er weer goed uit. Laat de pompoenen maar groeien….

Knijper op je neus

Afgelopen najaar heb ik knoflooktenen in de grond gestopt. Gewoon biologische knoflook uit de plaatselijke supermarkt. Al  snel kwamen de groene steeltjes boven de grond, en dan begint het wachten. Wachten tot de plant volgroeid is en langzaam dood gaat. Want dat is het moment dat de knoflook klaar is. Tijd om de neusvleugels te prikkelen met een heerlijke knoflooklucht.

We hebben het hele riedeltje gedaan; uit de grond, opbinden en laten drogen en daarna het overtollige lof afgeknipt. En zie hier het resultaat. Tranen in mijn ogen van geluk. Eind van dit jaar ga ik ‘echte’ knoflook tenen kopen. Van die exotische soorten die lekkere grote bollen produceren. Wie heeft ze in de aanbieding??

 

Veel tuinplezier maar weer,

Michel

Lees meer  Home sweet home - Michel's Moestuin