Zomerbloeiers brengen geur en kleur, niet alleen buiten, maar ook binnen. Heb je zin om de komende zomer ook van jouw tuin een bloemenzee te maken? Kom dan nu in actie, dan is jouw Hollandse zomerboeket snel voor elkaar.

zomerbloeiers

Aan de slag met je zomerboeket

Met de enorme keuze aan zomerbloeiers kun jij ook je tuin of balkon in een seizoenlange, kleurige bloemenzee veranderen. Met een beetje slimme planning zit je van maart tot oktober in de bloemen. Mei is de ideale maand om aan de slag te gaan voor je zomerboeket. En wat het extra leuk maakt: met je kleurige tuin sluit je aan bij de nieuwste trends.

astilbe heuchera


Planten van zomerbloeiers

Zomerbloeiers plant je als de vorst uit de grond is. Wacht tot half mei voor je ze in je tuin zet. De meeste zomerbloeiers zijn makkelijke tuinplanten. Zet ze in losse grond op een plekje waar ze zich lekker voelen, geef ze wat voeding en je hebt er geen omkijken meer naar. Je beloning: een uitbundige bloei.

Wil je een snelle zomer make-over? Plant dan wat zomerbloeiers in een pot, schaal of kuip zodat ze kleur kunnen brengen waar jij dat wilt. Zo maak je van je tuin of balkon in een handomdraai een ‘s zomerse oase.

salvia_in_pot Salvia Nemorosa Caradonna
Salvia in pot  Salvia Nemorosa Caradonna

De beste plek voor je zomerboeket

Veelkleurige leeuwenbekjes, salvia, grootbladige margriet, ridderspoor, de bladhoudende Afrikaanse lelie, lupine, gele en paarse zonnehoed houden van zon en niet al te natte bodem. De rijk bloeiende, makkelijke flox voelt zich eigenlijk overal thuis. Liefhebbers van schaduw en vocht zijn spirea, vingerhoedskruid en het purperklokje.

delphinium_atlantis Digitalis
Delphinium Atlantis  Digitalis

Gouden tuintip

Vaste planten zoals deze kleurrijke zomergasten zijn je lange termijn tuinvrienden. Sommige vaste planten kunnen nogal fors worden. Plaats dus bij het planten meteen al meegroeisteunen. Die vallen straks nauwelijks meer op, tussen al dat bloem en blad.

Lees meer  Kamerplant Oncidium
astilbe_fanal astilbe_red_sentinel
  Astilbe Fanal  Astilbe Red Sentinel

Gastvrij voor allerlei

Is het insectenhotel in jouw tuin al geopend? Je hebt ze in alle soorten, maten én design. Zonder insecten zou je tuin niet bloeien, konden je planten geen vruchten afwerpen en zouden de vogels erg hongerig worden. Tijd voor gastvrijheid dus!

Ook in huis

Van deze overvloedige bloemenweide kun je ook profiteren in je huis. Zoek de leukste combinaties bij elkaar, knip de bloemen af en schik ze in de vaas. Je fleurige zomerboeket is een recept voor instant zomergeluk!

Redactie: mooiwatplantendoen.nl