Op zoek naar planten voor een knallende, kleurrijke zomer in de tuin? Deze populaire zomerbloeiers zorgen gegarandeerd voor een spetterend bloeifeest!

Rotsplanten

Terug van weggeweest: rotsplanten! Sempervivum, sedum, saxifraga en cerastium. Deze kleurrijke vetplantjes bloeien buitenaards mooi en stellen zo goed als geen eisen aan de grond en verzorging. Oftewel: planten en genieten!

Rotsplanten

Hortensia – Hydrangea

Wie kent ‘m niet? De hortensia is – samen met onder andere de roos – absoluut één van de meest populaire tuinplanten in Nederland. Met een bloeiende hydrangea in de tuin is het altijd genieten. Het is wel een slurper, dus let op: veel water geven, zeker bij warm weer.

Populaire tuinplant hortensia hydrangea

Clematis

Weinig ruimte in je borders? Ga dan voor de clematis! Die kruipt lekker omhoog en fleurt binnen no-time iedere schutting of tuinafscheiding op!

Klimplant clematis is een populaire tuinplant

Tuinanjer – Dianthus

Romantisch en spetterend tegelijk. Met anjers in de tuin of in een pot op het terras heb je zeker een blikvanger te pakken. Deze zoetgeurende variant – Pink Kisses genaamd – lokt ook kleurrijke vlinders de tuin in.

Populaire zomer tuinplant - Dianthus oftewel tuinanjer

Hebe – Struikveronica

Met z’n sierlijke aren en aantrekkingskracht op vlinders mag ook de hebe zeker niet ontbreken in  de zomertuin! Hebe komt vooral veel voor in de kleuren wit, blauw, paars en roze.

hebe in de zomertuin - populaire plant

Salie – Salvia

Waarschijnlijk ken je salie vooral van het kruid dat zo lekker smaakt door je pasta. Maar salie, oftewel salvia, staat ook bekend om zijn grote sierwaarde in de tuin!

salie- salvia - zomerbloeies in de tuin

 

Bekijk ook: 5x zomerbloeiers voor op het balkon

Lees meer  Rozen verzorgen in de lente