De hamburger is een tijdloos stukje vlees dat op iedere Nederlandse BBQ wel te vinden is. Met dit recept maak je makkelijk en snel knapperige burgers en een lekker sausje.

Ingrediënten voor de burger

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 eetlepels paneermeel of een verkruimeld beschuitje
  • 1 eierdooier
  • Zout en peper
  • Boter

Werkwijze
1.
Pak 2 diepe borden of schalen en doe in een bord paneermeel en in een ander bord de eierdooier.
2.
Snijd een uitje heel fijn.
3. Doe het gehakt in een grote schaal, zodat je het kunt kneden en voeg de gesneden uitjes, zout en peper toe.
4. Je kunt dit nu gaan kneden en vervolgens 4 even grote burgers vormen.
6. Haal de hamburgersoor de hamburgers door de eierdooier en vervolgens door het paneermeel, hier worden ze lekker knapperig van. De hamburgers zijn nu klaar en kunnen op de BBQ. 

Burgers BBQ

Knoflooksaus
Een lekker sausje hoort er natuurlijk bij. Dit sausje is ook lekker om je brood in te dippen.

Ingrediënten voor de knoflooksaus

  • 3 el mayonaise
  • 4 el yoghurt Griekse 5%
  • Fijngesneden peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • Zout en peper

Werkwijze
1.
Je kunt peterselie gesneden kopen of als je al een plantje hebt staan dan kun je deze het best heel fijn snijden.
2. Plet het knoflook eerst met je hand en snijd de 4 tenen knoflook zo fijn mogelijk, als je een knoflookpers heb kun je deze het beste gebruiken.
3. Voeg de mayonaise, yoghurt, peterselie en knoflook aan elkaar toe.
4. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Knoflook sausje
Dit recept smaakt heerlijk samen met:

Lees meer  Rozemarijn