Juffertje-in-’t-groen komt uit de ranonkelfamilie. Oorspronkelijk is deze plant te vinden in het Middellandse zeegebied en de Canarische eilanden, maar ook in Europa komt hij hier een daar verwilderd voor. Het plantje wordt veel gekweekt voor in tuinen. De plant kan wel 45 cm hoog worden. 

 

Juffertje-in-’t-groen zaaien

In maart of april kun je beginnen met zaaien, de bloei is dan direct in juni tot en met augustus. Het plantje zaait zichzelf weer uit rond de plant. In het jaar erna kun je dus weer nieuwe plantjes verwachten. En ook de wortels van deze oude plant kunnen opnieuw gaan groeien. Kies voor het zaaien een plek met veel zon, daar houdt juffertje-in-’t-groen van. Ook in de halfzon doet de plant het prima. Zaai hem hiernaast in een waterdoorlatende en vruchtbare bodem.

 

Bijzondere zaaddozen

Dit plantje maakt na de bloei hele bijzondere grote zaaddozen aan. Deze soort ronde knoppen met een krans hebben een gedroogd gevederd blad eromheen. Is de zaaddoos helemaal droog? Dan vallen druppelvormige zwarte zaadjes uit de sleuven aan de bovenkant.

 

 

Lees meer  Roze en blauwe mais?