De maand juni is voor mij persoonlijk de mooiste maand in de tuin. Alles is nog lekker fris, veel vaste planten staan volop in bloei. De éénjarige zomerbloeiers gaan ook al lekker bossig worden.

Er is heel veel kleur in de tuin. Nu is het de kunst om het mooi te houden! Na een flinke bui regen wil het een en ander er wel eens niet zo florissant meer bijstaan…
Knip gerust wat lelijke bloemen en takjes weg.

De groei zit dusdanig in de plant dat het zo weer bijgegroeid is. Houdt bij heel warm weer de tuinslang en/of gieter paraat. Vooral de potten en hanging baskets moeten soms wel 2 keer op een dag water krijgen.

Wist u dat een grote pot of basket makkelijker te onderhouden is dan een kleinere pot? Zeker wat betreft het water geven. Door de grotere hoeveelheid potgrond heb je ook een grotere buffer voor water en meststoffen.
Geef voorzichtig water zodat niet alles gelijk over de rand loopt of onder uit de basket. Zo voorkom je dat je de meststof “weg spoelt” en je minder vaak hoeft bij te mesten. Met deze eenvoudige tips hoop ik dat u tot diep in de herfst mooie potten en baskets heeft.

Maar nu eerst van de zomer genieten, hij is nu eindelijk officieel begonnen!

Veel tuinplezier!
Rian Lindhout
Oprichtster van Easy Plant

Lees meer  Mos in het gazon verwijderen