Als je op zoek bent naar een kleurrijke, makkelijk te onderhouden plant, kies dan voor Kalanchoë Garden. Deze vetplant is geliefd om het gebruiksgemak, rijke kleuren en gebruiksmogelijkheden en kan zowel binnen als (’s zomers) buiten een gezellige sfeer creëren. Pluspunt: hij kan makkelijk een weekje zonder water!

Kalanchoë Garden is een echte zomerbloeier. Van mei tot en met september – vanaf een temperatuur van 10 graden Celsius – kan hij prima buiten op het balkon of op het terras staan. Hij doet het goed in schaduw, halfschaduw en zon.

Vetplant

In tegenstelling tot andere zomerbloeiers, hoef je deze plant maar maximaal één keer per week water te geven. Dit komt omdat het een vetplantje is, dat in zijn dikke, stevige blaadjes het water opslaat. Het plantje groeit oorspronkelijk in droge, savanneachtige gebieden, dus grote temperatuurverschillen en felle zon is hij wel gewend. Ideaal, zeker als het een erg droge, zonnige en warme zomer is.

Kleurrijke bloeier

Als de Kalanchoë Garden in bloei staat, heeft hij tientallen gekleurde bloemetjes. De woestijnroos is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar: onder andere rood, roze, oranje, geel, wit en paars. Het blad is stevig, donkergroen en glanzend; de bloempjes steken hier mooi tegen af. Kalanchoë Garden kan 10 tot 25 centimeter hoog worden.

Binnen verder genieten van Kalanchoë Garden

Is de plant uitgebloeid of is er nachtvorst voorspeld? Haal hem dan naar binnen! Hij functioneert prima als groene kamerplant. Verwijder eventueel de bloemetjes en zet hem bijvoorbeeld in de slaapkamer. De Kalanchoë Garden produceert – in tegenstelling tot veel andere kamerplanten – ’s nachts veel zuurstof. Dit bevordert een diepere slaap en zorgt ervoor dat je met een goed uitgerust gevoel wakker wordt. Wat een nuttige plant!

Kalanchoë Garden is vanaf half mei tot en met september verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, supermarkt en online vanaf € 1,99. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl.

Lees meer  De onsterfelijkheidsplant Jiaogulan Garden van Easy Plant

Foto’s: Kalanchoe.nl