De Campanula is een snelle groeier. Plaats haar in een fraaie pot in huis en met de juiste verzorging groeit ze in no time uit tot een indrukwekkende hangplant. 

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen, Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze op bepaalde plaatsen een natuurlijk hangend tapijt vormt over rotsformaties.

campanula_kamerplant

Meerdere bloeiperiodes

Met de juiste verzorging kun je zelfs genieten van meerdere bloeiperiodes, die in elkaar kunnen overlopen. Om dat te bereiken moet je wel steeds even de uitgebloeide bloemen verwijderen. Na de bloei kun je de Campanula eventueel even verplaatsen naar het terras of balkon.

Verzorging van de Campanula

De verzorging bestaat uit niet meer dan potgrond die altijd vochtig is, eens per twee weken wat plantenvoeding en het broodnodige licht. Geef de Campanula een plek in huis in het volle licht, geen direct zonlicht achter glas, of later in het jaar wanneer de temperatuur aangenaam genoeg is buiten op balkon of terras in de volle zon of half in de schaduw.

Lees meer  Herfstbloeiende vaste planten