Voor liefhebbers van een kleurrijke tuin heeft topauteur Modeste Herwig een praktisch naslagwerk samengesteld over kleurgebruik in de tuin. Kleurrijk geeft achtergronden over kleurgebruik, veel informatie over tuinplanten en kleur, voorbeelden van kleurrijke tuinen en beroemde borders op kleur. Mét unieke boekenlegger met kleurenwijzer. Kortom: een onmisbaar boek voor creatieve tuiniers die in hun tuin optimaal gebruik willen maken van kleur!

Kleurrijke tuin boekentip

 

 

 

 

 

 

 

Een kleurrijke tuin

De tuinen van nu zijn bijna niet te vergelijken met die van pak ‘m beet vijftig jaar geleden. Publicaties in boeken en tijdschriften en toonaangevende tuinen beïnvloeden onze manier van tuinieren en de laatste decennia heeft zowel de manier van planten als het kleurgebruik een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Tuinarchitecte Mien Ruys heeft vanaf 1945 in Nederland veel invloed gehad. Zij gebruikte graag opvallende kleuren. Rob Herwig is vanaf de jaren zeventig gaan experimenteren met kleur.

In Kleurrijk begint Modeste Herwig met de geschiedenis van de kleurrijke tuin en legt zij uit waarom planten kleur hebben. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt dieper ingegaan op de kleurentheorie en het karakter van kleur. Uiteraard wordt eveneens veel aandacht besteed aan beplantingen op kleur en passeren veel voorbeeldborders en -tuinen de revue. Maar ook het effect van kleurgebruik op harde materialen wordt niet vergeten. Een en ander wordt afgewisseld met praktische aanwijzingen, inspirerende ideeën en interviews met kenners van modern kleurgebruik. De gratis boekenlegger met kleurenwijzer helpt je bij het vinden van de juiste kleuren en het bereiken van een optimaal resultaat.

Over de auteur van Kleurrijk

Modeste Herwig heeft inmiddels al meer dan 25 tuinboeken op haar naam staan. Haar handboeken, naslagwerken en inspirerende ideeënboeken staan bekend om hun kwaliteit en originaliteit. Elk boek heeft zijn eigen creatieve en vernieuwende insteek en is rijkelijk geïllustreerd met fotografie van Modeste zelf. De boeken van Modeste zijn een inspiratiebron voor elke tuinliefhebber.

Lees meer  De zuidelijke boomsprinkhaan

Bestel Kleurrijk van Modeste Herwig >> 

Uitvoering: Paperback
Omvang: 160 pagina’s
ISBN 9789021581637