Narcis Topolino is een prachtige lentebloeier. Het dwergnarcisje ‘Topolino’  is Italiaans voor ‘muisje’ is volgens een jury van groendeskundigen een vrolijke en zeer natuurlijke verschijning. De smalle, groene bladeren lijken op grassprieten en geven de narcis een bijzondere uitstraling. De puntige crèmekleurige bloemblaadjes staan als een ster rond het kleine, gele trompetje.

Narcis Topolino

Zijn lange bloei en de vele toepassingsmogelijkheden maken van de Narcis Topolino een echte topper voor mensen met en zonder groene vingers. De potnarcis kan zowel in huis als ook buiten op balkon of terras worden neergezet. Een saai en kaal plekje in de tuin? Deze kant en klare lentebloeier brengt direct kleur en fleur.

Verzorging van de Narcis Topolino

Alle potnarcissen zijn oersterk, bloeien lang en je hoeft ze geen plantenvoeding te geven. Regelmatig watergeven volstaat bij de Narcis Topolino. Wanneer de narcissen in de potjes zijn uitgebloeid, plant de bollen dan voor een tweede leven, zonder kweekpotje, in de tuin op een lichte, zonnige plek. Geef ze nog even de tijd geeft om helemaal af te sterven en haal dan de uitgebloeide bloemen en het verdorde blad eraf. Ze komen dan vervolgens elk voorjaar opnieuw tot bloei.

Narcis Topolino in bloembak

Wist je dat?

De trompetjes van narcissen, ook die van Narcis Topolino, kijken naar beneden. Volgens de legende komt dit echter niet voort uit bescheidenheid maar uit ijdeltuiterij.

Volgens de legende wilde de knappe jongeman Narcissus eeuwig jong en aantrekkelijk blijven. Om dat te bereiken, mocht hij niet in een spiegel kijken. De ijdeltuit is zo vol van zichzelf dat hij elke liefde van een vrouw afwijst.
De teleurgestelde vrouwen vragen de wraakgodin Nemesis om in te grijpen. De godin neemt Narcissus mee naar een vijver en verleidt hem om in het water naar zijn spiegelbeeld te kijken.

Narcis buigt zo ver naar voren dat hij in het water plonst en verdrinkt. De mooie, gele bloemen die aan de rand van de vijver verschijnen, heten vanaf dan narcissen.

Lees meer  Verzorging Clematis

Tuinen.nl nieuwsbrief