Na de wintermaanden is het weer tijd om het balkon en terras op te vrolijken met lentebloeiers. Lentebloeiers zijn er in haast alle kleuren van de regenboog en worden vooral gekozen op basis van trend- of lievelingskleuren.

Kleur en humeurprimula

Heb je echter ooit wel eens nagedacht om een kleur te kiezen die jou net dat beetje extra geeft? Er zijn diverse theorieën over kleuren. Zo zorgt paars voor ontspanning en een verhoogde creativiteit. Wil je een flinke dosis vrolijkheid, kies dan voor gele lentebloeiers.
Blauwe bloemen zorgen voor rust maar geven ook een aanzet tot nadenken en ontwikkeling. Welke kleur je ook kiest, het geeft altijd effect!

Aan de slag
In nog geen middagje geef je jouw tuin, balkon of terras een complete lentemetamorfose. Bellis, primula’s en violen zijn ideale plantjes om snel en eenvoudig een kleurrijk uitzicht te creëren. Vul bakken en potten, met een gat in de bodem, met verse potgrond en leg onderin wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen.

 

lentebloeiers_bellis_primula_violen
Verzorging
Lentebloeiers als Bellis, primula’s of violen kun je overal neerzetten of hangen. In ruil voor een beetje aandacht zorgen ze vervolgens voor een vrolijk voorjaar. Geef ze regelmatig water en haal de uitgebloeide bloemetjes weg. Zo bloeien ze nog langer en rijker.
Tip: Als je de violen dicht op elkaar plant, komen de kleuren extra goed tot hun recht.
Blijf op de hoogte van onze tips via onze nieuwsbrief, onze website, FacebookTwitterGoogle+ en Pinterest

 

Lees meer  Patiorozen