Bloembollen

 Direct lentesfeer met bloeiende bolletjes

Creëer jouw lentesfeer met bloembollen

In februari en maart is er vaak nog weinig kleur in de tuin. Een kale border of kleurloos terras biedt nog geen vrolijke aanblik. Met bloembollen kun je snel je
balkon of terras
in lentesferen brengen. Narcissen, tulpen en hyacinten en vele andere lentebloeiers zijn kant en klaar, bloeiend verkrijgbaar. Dus… zet de bloemetjes maar buiten!

Optimaal lentegevoel
met bloembollen

Bloembollen

Zien, voelen en ruiken

Bloembollenkwekers hebben in het najaar bloembollen in potjes geplant en in bloei gebracht. Zo wordt er een voorsprong op de lente genomen. De potjes met de bloeiende bolletjes zijn namelijk al vanaf januari/februari verkrijgbaar. Met deze kant en klare lentebodes breng je al in het vroege begin van het jaar in een handomdraai kleur in en om het huis. De lentebloeiers op pot zijn overal toe te passen; in de tuin of op het balkon of dakterras in potten en bakken.

Tuintip

bloembollen
               Een, twee, drie… het is lente

Met kant en klare lentebodes breng je in een handomdraai kleur in en om het huis. Het planten is zeer eenvoudig: verwijder het kweekpotje, maak een gaatje in de grond en stop de bloeiende bollen erin! Ook het beplanten van bakken voor op balkon of dakterras is eenvoudig. Vul een bak met aarde, onderin wat scherven of hydrokorrels, en plant de voorgetrokken lentebloeiers zonder kweekpotje. Door de frisse buitentemperatuur is de bloeitijd extra lang. Als je de bollen na de bloei in de grond laat zitten, komen de meeste soorten volgend voorjaar gewoon weer tot bloei! Zo creëer je “één, twee, drie” een lentesfeer waar je jarenlang plezier van hebt.

Lees meer  Hazelaar