Ik ben er even drie weken tussenuit geweest; vakantie in Italië. Heerlijk gegeten, mooie steden gezien en vooral; niets moet!.

Zoals elke Nederlander doet, hou ook ik het weer in Nederland goed in de gaten. En dat vooral in ons geval omdat de planten in de moestuin het natuurlijk wel moeten blijven doen. Gelukkig is er wel voor oppas gezorgd. Oma houdt een oogje in het zeil en doet dagelijks de ronde met de gieter. Dat is een veilig idee! Want wat een horror berichten; richting de veertig graden is natuurlijk veel te warm voor de prei planten die ik vlak voor onze vakantie heb geplant. Keep fingers crossed!

Na terugkeer in Nederland ben ik natuurlijk snel wezen kijken in de moestuin. De kleine ronde courgettes waren zo groot als voetballen geworden, en ja hoor, de prei staat er prima bij. Mooi om te zien.

courgette moestuin

De uien zijn klaar om te oogsten. Dat ziet er top uit. Ik had van het voorjaar online een zak poot-uitjes gekocht bij Garant zaden. Prima kwaliteit zo blijkt.

De Groenlof die ik in de tuin heb staan begint al te kroppen. Geen idee hoe we dit straks klaar gaan maken maar we gaan het proberen. Wellicht is een lekker recept te vinden in De tuin op tafel. Ik lees dit blad, voornamelijk om ideetjes op te doen…

De eerste aanblik laat zien dat de moestuin een stuk groener is geworden. De planten zijn groter en er is onkruid bijgekomen. Gelukkig niet al te veel, maar ook onkruid groeit als kool! Tijd om de handen uit de korte mouwtjes te steken en weer lekker onkruid te trekken. Eventjes twee avonden gas geven en alles staat er weer top bij.

Heerlijk deze tijd van het jaar. We kunnen gaan oogsten!

Michel

Lees meer  Komkommer oogsten en bewaren