Onvergetelijke en magische verwondering

Verfijnd, verrassend en zo vól verliefdheid. De Miltonia is een nog vrij onbekende kamerplant die Nederland zal gaan beminnen. Deze noviteit geeft je een uniek, licht liefdesgevoel… Ze bloeit schitterend en geeft bovendien een natuurlijk, lichtzoet parfum aan elk interieur.

 

Spannende dessins

Van oorsprong komt Miltonia uit Zuid-Amerika en zijn er nieuwe kruisingen en selecties van gemaakt. Alle bloemen van Miltonia hebben wel wat weg van viooltjes en daarom wordt Miltonia ook wel de Viooltjesorchidee genoemd. De meest voorkomende kleuren-combinatie is wit-rood met een vleugje geel erdoor. Iedere variant heeft naast een eigen kleur ook een individueel patroon. Miltonia is er bijvoorbeeld met vlinder-, masker- en watervaltekening.

 

Bloemspektakel

Miltonia’s bloeien wekenlang en kunnen dat zelfs twee keer per jaar. Neem de uitgebloeide bloemstelen weg en gun haar een zonnig plekje in huis, of zet je Miltonia op een plekje buiten. Door de temperatuurwisseling ontstaan er weer nieuwe bloemscheuten in ongeveer 10 weken… en dan kan Miltonia je huis opnieuw aankleden en betoveren.

Tekst: BBH

Lees ook:
Meer mooie kamerplanten
Alles over beplanting
Onderhoud van de tuin

 

Lees meer  Duizendblad