Ben jij tevreden met je tuin, maar kan het nóg leuker, mooier, gezelliger en fijner? Dan is het tijd om je lekker te verdiepen in deze blog, want je leest allerlei tips hoe jij nog meer kunt genieten van het buitenleven. Laten we daarom snel beginnen.

#1. Trek je interieur door naar de tuin

Jouw interieur is een weerspiegeling van wie jij bent. Deze kleuren, materialen en vormen maken je blij en daarom is het belangrijk dat je dit ook doorvoert naar de tuin. Zorg ervoor dat je kussens en plaids haalt in dezelfde kleuren die jij binnen ook gebruikt. Haal een mooie tuinset die precies past bij de interieurstijl die jij in huis hebt. Ben jij van de moderne en minimalistische stijl? Kies dan voor een mooie donkergrijze aluminium set. Heb jij juist meer een landelijke inrichting? Neem dan een grote, robuuste houten tafel. Tip: bescherm al je outdoor items door een hoes te kopen. Hierdoor blijven de meubels netjes in elk seizoen en kun je deze gewoon buiten laten staan.

genieten van het buitenleven

#2. Gezellig plekje

Wanneer je allemaal mooie items in de tuin hebt is het ook belangrijk dat je een gezellig plekje maakt waar je lekker kunt zitten. Nu zou je er wellicht nog niet aan denken, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat het alweer lente en zomer wordt! Denk bijvoorbeeld aan een zitje waar je een goed boek kunt lezen met een lekker drankje in je hand. Voor de zomer is het dan wel zo fijn om niet in de volle zon te zitten. Een must in de tuin is daarom ook een zonnescherm! Bij Zonweringfabriek kun je terecht voor de fijnste zonwering. Hierdoor kun je niet alleen lekker in de schaduw zitten, maar wordt het binnen in huis ook niet zo warm.

#3. Planten die je in de winter kunt plaatsen

In de winter zou je eerder denken aan kale bomen, grauw en leeg. Toch zijn er planten die zelfs in de koudere maanden goed gedijen en kleur geven aan je tuin. Hieronder staan enkele planten die jouw tuin kunnen opfleuren:

  • Winterviooltjes (bloemen die vaak groeien in de winter en voegen kleur toe in je tuin)
  • Winterjasmijn (klimplant die gele bloemen produceert)
  • Kerstrozen (witte of rode bloemen die bestand zijn tegen koude temperaturen)
  • Camellia (groene struik met prachtige bloemen die in de herfst en winter bloeit)
  • Sneeuwklokjes (kleine bloemen die frisheid toevoegen aan je tuin)
Lees meer  Nieuw magazine LUX. tuinen

genieten van het buitenleven

Geniet dus in elk seizoen van je tuin met een heerlijke lounge set, bloemen en zonwering.