Een overkapping zorgt ervoor dat je altijd van jouw tuin kunt genieten, ongeacht de weersomstandigheden. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping aan huis. Hiermee creëer je extra woonruimte én kun je ook nog eens de waarde van jouw woning verhogen. Redenen genoeg dus om eens na te denken aan een overkapping aan huis. Alles over zo’n overkapping aan huis lees je hieronder.

Standaardmaten

Zit jij eraan te denken om een douglas overkapping aan huis te nemen? Om het voor jezelf makkelijk te maken, kun je kiezen voor een kant-en-klaar-pakket. Zo’n pakket bestaat uit een standaardmaat, zoals 400 x 800 x 250 centimeter. Er zijn veel maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikt formaat voor jou tussen zit dat past bij zowel jouw woning als jouw tuin. Bovendien is zo’n pakket ideaal: je krijgt dit pakket thuisgestuurd met een uitgebreide handleiding, en je kunt zelf een overkapping aan huis realiseren wanneer het jou uitkomt.

Maatwerk

De kans is natuurlijk aanwezig dat er geen geschikte maat voor jou tussen zit. Iedere tuin en iedere woning is namelijk uniek, en wellicht wil jij de overkapping nét iets kleiner of groter dan de standaardmaten. In dat geval kun je bij Woodmate ook kiezen voor maatwerk. Zoals het waarschijnlijk al doet vermoeden, wordt er bij deze optie een overkapping op maat gemaakt. Op deze manier kan iedereen een overkapping aan huis overwegen.

Kies voor extra opties

Je kunt de overkapping aan huis helemaal zelf samenstellen. Het leuke is dat je daarom ook kunt kiezen voor extra opties. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een sedumdak. Een sedumdak is dé uitvinding om het milieu een handje te helpen. Sedumplanten zorgen er namelijk voor dat het overtollige regenwater wordt opgeslagen. Bovendien zal een sedumdak ook isoleren. Dit is vooral voordelig als je een overkapping aan huis plaatst, aangezien het daarmee ook tegelijkertijd jouw woning kan verkoelen in de zomer en de kou kan tegenhouden in de winter.

Lees meer  5 tips om je tuinset aan te kleden

Daarnaast kun je ook kiezen voor extra opties zoals het soort daktrim, een isolatiepakket en eventuele zijwanden. Hiermee maak jij de overkapping naar eigen wens en daarmee creëer je een unieke overkapping.

Dit moet je regelen voor een overkapping aan huis

We snappen dat jij er ook aan zit te denken om een overkapping aan huis te nemen. Toch is het belangrijk om wel alvast wat regelwerk te verrichten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

In sommige gevallen moet je namelijk voor een overkapping eerst een vergunning aanvragen. Hier zitten bepaalde regeltjes aan verbonden, bijvoorbeeld op welke plek de overkapping wordt gebouwd en hoe groot de overkapping zal worden. Soms moet er namelijk ook een vergunning worden aangevraagd wanneer je de overkapping aan huis wil laten plaatsen. Vraag daarom altijd na bij jouw gemeente of er eventueel een vergunning nodig is.

De voordelen van een overkapping aan huis

Er zitten veel voordelen verbonden aan het hebben van een overkapping aan huis. We benoemden net al even kort dat je hiermee extra woonruimte creëert en de waarde van jouw woning kunt verhogen. Maar het hebben van een overkapping aan huis heeft veel meer voordelen dan dat.

Zo kun je met een overkapping aan huis ook besparen op de energiekosten. Een overkapping aan huis kan namelijk isolerend werken, waardoor jij minder gauw last hebt van warmteverlies in huis. Dat scheelt weer een boel op de energierekening.

Bovendien heb je minder gauw last van vieze voetstappen in de woning. Wanneer je door de overkapping het huis moet betreden, heb je altijd een droge inloop en voorkom je dat er altijd voetafdrukken te zien zijn in jouw woning. Hiermee voorkom je ook nog eens schoonmaakwerk!