Wanneer je bij je woning een tuin hebt en je hebt niet echt groene vingers, dan is het natuurlijk prettig als je een tuin hebt waarbij je zo weinig mogelijk onderhoud hebt. Op die manier kun je zonder zorgen wel gaan genieten van je tuin, zonder dat je er al te veel werk aan hebt. Niet alleen als je geen groene vingers hebt is het prettig om een onderhoudsvrije tuin te hebben. Het kan namelijk ook zijn dat je er geen tijd voor hebt. Daarom is het goed om na te denken over een onderhoudsvrije tuin. Hieronder lees je precies wat je allemaal kunt doen om je tuin onderhoudsvrij te maken.

Ga voor kunstgras

Allereerst kan het zo zijn dat je wel gras in je tuin wilt hebben, maar dat echt gras je te veel moeite kost. Je kunt daarom ook kiezen voor kunstgras. Er zijn namelijk genoeg voordelen te verzinnen als het gaat om kunstgras. Zo heeft kunstgras geen onderhoud nodig en kun je zonder problemen zo’n grasmat aanleggen. Verder verliest kunstgras ook niet zijn kleur. Zo kun je met gemak blijven genieten van groen gras, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Het is ook heel gemakkelijk om aan kunstgras te komen. Zo kun je kiezen voor goedkoop kunstgras, waardoor je zonder problemen je tuin en dus je gras onderhoudsvrij kunt maken, maar toch groen kan genereren in je tuin. Op die manier krijg je niet alleen een onderhoudsvrije tuin, maar kun je ook blijven genieten van de kleur groen in je tuin.

Onderhoudsvrije planten en bomen

Als je toch ook wat bomen en planten in je tuin wilt hebben staan, dan is het verstandig om te kiezen voor onderhoudsvrije planten en bomen. Op die manier hoef je maar een keer in de zoveel tijd je planten en bomen water te geven. Mocht je dus geen groene vingers hebben, dan zijn deze opties ideaal. Je bent er geen tijd aan kwijt en je kunt zonder problemen genieten van de planten en bomen in je tuin. Een goede optie voor bomen en planten kunnen wilde bloemen, winterharde geraniums of bloembollen zijn. Op die manier hoef je er vrijwel niet naar om te kijken en kun je zonder problemen gaan genieten van bomen en planten in je tuin. Er zijn natuurlijk nog veel meer onderhoudsvrije bomen en planten waaruit je een keuze kunt maken. Kies voor planten en bomen die je mooi vindt en kies alsnog voor een groene omgeving met weinig onderhoud.

Lees meer  5x vleesetende planten

Maak een mooi terras

In je tuin wil je natuurlijk ook een plek hebben om te zitten. Zo kan het zijn dat je ruimte genoeg hebt om ook te gaan voor een terras in je tuin. Zo kun je diverse tegels kiezen, om ervoor te zorgen dat je een mooi terras hebt. Kies daarom wel tegels die je niet tot weinig hoeft te onderhouden. Met tegels is een groot voordeel dat je de tegels alleen eens hoeft te vegen. Verder hebben ze weinig onderhoud nodig, maar staat het wel erg mooi in je tuin. Er zijn veel verschillende tegels waaruit je een keuze kunt maken. Ook zijn er diverse formaten en natuurlijk ook andere kleuren als het gaat om tegels op je terras. Kies dus een tegel en een kleur die naadloos aansluit op de rest van je tuin, je woning en je eigen stijl. Op die manier kun je een onderhoudsvrije tuin creëren waar je wel enorm van kan gaan genieten.

Bodembedekkers is belangrijk

Daarnaast is het ook van belang om te kiezen voor bodembedekkers in je tuin. Zo kan het zijn dat je een klein perkje wilt hebben met mooie planten en bomen, die niet veel onderhoud kennen. Door middel van bodembedekkers zorg je ervoor dat onkruid geen kans krijgt in je tuin. Op die manier kun je zonder problemen je tuin onderhouden, terwijl je weinig hoeft te doen. Onkruid kan namelijk heel vervelend zijn en je moet het zeker eens in de zoveel tijd eruit trekken. Door bodembedekkers hoeft dat dus een stuk minder en ga je onkruid juist tegen. Op die manier hoeven je vingers niet groen te zijn en hoef je het ook minder sterk te onderhouden, aangezien je geen onkruid laat groeien in je tuin.

Vermijd sierpotten

Het is natuurlijk leuk om in je tuin een aantal sierpotten neer te zetten, toch kost dit meer onderhoud dan dat je bij voorhand denkt. Zo kan het zijn dat je overal in je tuin van die sierpotten hebt staan. Dit is een groot nadeel als het gaat om het onderhoud van je tuin. Je moet namelijk elke sierpot met planten en bloemen bij langs om ze te voorzien van water. Dit kost dus veel meer onderhoud dan je denkt. Kies daarom gewoon een plek uit in je tuin, waar je veel bloemen en planten in kwijt kunt. Op die manier kun je zonder problemen genieten van een tuin met zo min mogelijk onderhoud.

Lees meer  Afval recyclen in de tuin