Symbool

De roos is niet zomaar een bloem. Bij rozen denken we vaak aan de heerlijke geur of aan de symboliek voor liefde, geluk of vreugde. Niet alleen mensen met een tuin kunnen genieten van rozen. Patiorozen doen het schitterend in een pot op het terras. Ook leuk om eens iemand cadeau te doen!

De patioroos

Door kruising en selectie is er een groep van compacte struikroosjes ontstaan, die het heel goed doen in een pot.  Patiorozen zijn heel rijkbloeiend. Daarom zijn ze een lust voor ogen én neus. Als ze het naar hun zin hebben, bloeien patiorozen vaak tot diep in het najaar door.
Praktische tip: zet de roosjes op een zonnige plek. Geef de pot regelmatig water en mest ze bij met een in water oplosbare meststof. Verwijder de uitgebloeide bloemen.

bloemen

 

Combineren

Patiorozen vormen een kleurige basis om te combineren met andere planten. Het is een uitdaging om spannende combinaties te vormen met andere bloeiende planten. Heel wat vaste planten in pot vormen een goed samenspel met de roos. Blauwe riddersporen, lavendel of salvia bijvoorbeeld kleuren schitterend bij roze roosjes. Denk voor een spetterende afsluiting aan het einde van het seizoen eens aan een combinatie met astertjes in pot.
Het uitbundig bloeiende roosje vormt ook een prima combinatie met de diverse bladplanten in pot, zoals hosta en het purperklokje Heuchera.
Kortom: Wie een patioroosje aanschaft of krijgt, heeft een bloeiende, geurige basis en kan daarmee naar hartelust combineren.

Kijk voor meer informatie over beplanting op www.colour-your-life.nl.

Lees ook:
Bekijken en aanschaffen van beplanting
Meer informatie over rozen
Meer informatie over beplanting

 

Lees meer  10 weetjes over tulpen