Ook dit jaar gaat Michel weer lekker aan de slag in de moestuin, hij staat al te popelen! In deze blog vertelt hij je over de voorbereidingen en plannen voor het komende seizoen.
20-02-2017:

Het moestuinseizoen start al bijna

Je zou het niet zeggen, maar we mogen bijna weer lekker naar buiten de moestuin in. De lente komt eraan, hoop ik dan maar. Al kan het nog wel een aantal weken erg koud zijn.

Dubbel moestuinplezier

Ik kijk met extra veel plezier uit naar de lente. De reden is dat ik vorig jaar een extra moestuin toegewezen heb gekregen. Dubbel zoveel vierkante meters, dubbel zoveel werk, maar ook dubbel zoveel plezier!
onkruid in de moestuin van Michel - Moestuin starten

Maar goed, bij het aanzien van de nieuwe tuin kreeg ik een déjà vu gevoel, het zag er precies zo uit als toen ik mijn ‘oude’ tuin aantrof. Onkruid! Heel veel onkruid…

 

Moestuingrond omspitten en voorbereiden

Eerst maar eens even de boel omspitten en klaar maken voor de winter. Makkelijker gezegd dan gedaan, mijn god wat een werk.
onkruid schoffelen in de moestuin van Michel - Moestuin voorbereiden op het nieuwe seizoen

 

Als ik dan een paar weken oversla (en jullie een paar foto’s verder zijn), dan zitten de tegels in de grond en is alles klaar voor het voorjaar.
Paadje leggen in michels moestuin

 

Paadje leggen in michels moestuin foto-2 blog-01-2017

Paadje leggen in Michels moestuin foto-3 blog-01-2017

Zodra het weer het toelaat, ga ik de paden vullen met houtsnippers, zal ik weer onkruid gaan verwijderen en dan lekker schoffelen, en schoffelen en….

Oude moestuin

En dan tuin 1, mijn oude tuin vraagt natuurlijk ook om een paar uurtjes verwennerij. Bij de gemeentewerf hoop ik snel een berg compost te kunnen scoren. Da’s lekker voor de grond, daarna lekker voor de plantjes en hopelijk ook goed voor een knallend en groen 2017.

Moestuinplannen voor de komende weken:

1) Beplantingsplan voor beide tuinen maken (wat, waar en naast wie?)
2) Voorzaaien

 

Ik houd jullie op de hoogte. Ik heb er zin in!
Groet, Michel

Lees meer  Michels to do lijst - moestuin in maart

 

<   Ga naar Michels vorige blogGa naar Michels volgende blog   >
Bekijk ook – Michels Moestuinvlogs op YouTube