Het had zo mooi kunnen zijn, lekker aan de slag in de moestuin. Maar ja, maart roert zijn staart en dus is het buiten windkracht 7, code geel en valt de regen met bakken uit de lucht. Het is nu veel te nat om iets te doen in de moestuin. De poot uitjes heb ik al een tijdje klaar liggen, ze zullen helaas nog even moeten wachten voordat ze de grond in kunnen.

Een bezoekje aan de moestuin is vandaag dus geen goed idee. Dan richt ik al mijn aandacht maar weer op de prei en de knolselderij. Beide heb ik een tijd geleden gezaaid, de groei zit er al lekker in. Al is ‘lekker’ een groot woord.

Michels Moestuin, prei, voorzaaien, moestuin, knolselderij

Nog geen succes met prei

Prei moet je voorzaaien en dan wachten tot het ‘potlood dik’ is voordat je het kan uitplanten op de definitieve plek in de moestuin. En dat kan een tijdje duren. Op dit moment is de prei nog niet eens zo dik als spaghetti! Ik heb het voorzaaien gedaan in een hoge pot, ik hoop dat de preiplantjes dan beter groeien dan de afgelopen jaren. Tot nu toe is het voor mij geen succes geweest. Ik zal wel iets heel erg fout doen, maar ik blijf proberen! Vorig jaar groeide de prei in een te ondiepe bak waardoor het helemaal niets is geworden, ik ben echt benieuwd of ik nu de juiste methode toepas. We gaan het zien!

Knol in de selderij?

De knolselderij waar ik het in een vorige blog over had, groeit lekker door. Het gaat niet snel, maar ik zie vooruitgang. Van twee blaadjes zitten we nu al op vier blaadjes op een heel dun steeltje. Waar de knol vandaan moet komen is mij een raadsel…

Michels Moestuin, prei, voorzaaien, moestuin, knolselderij

Tip voor de oplettende kijker: Bij de knolselderij staat een potloodje. Zo dik zou de prei moeten worden voordat ik kan gaan verplanten. Nog een lange weg te gaan.

Lees meer  Pruimentijd - Michel's Moestuin

Volgende week beter weer? Nog even en dan gaat de klok weer om en kunnen we ‘s avonds aan de slag. Heerlijk, ik heb er zin in!

Bekijk meer blogs over Michels Moestuin

 

Probeer ook eens dit recept met zeebaars en prei!