In de vierde aflevering van ‘Buiten genieten’ bereidt Adriaan varkenskoteletjes in een heerlijke marrinade op de grill en maakt Patricia een gratin van pastinaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tabasco
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter olie
  • 4 varkenskoteletjes
  • zout

Bereiding van de marrinade en het vlees

Pel de sjalotjes en snipper ze zo fijn als mogelijk. Meng de olie met de sojasaus, honing en de tabasco in een grote kom. Voeg de versnipperde sjalotjes, de geperste knoflook en de zout naar smaak toe. Roer vervolgens het mengsel om alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.

Leg de varkenskoteletjes in de marinade. Dek het vlees af en plaats het minimaal 6 uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken. Rooster de koteletjes vervolgens 10 minuten op heet vuur.

Tip: Sprenkel tijdens het roosteren nog wat marinade over de koteletten heen.

Ingrediënten voor de gratin van pastinaak

  • 2 grote pastinaken
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 500 gram bladspinazie
  • peper
  • 1 1/4 dl. slagroom
  • 2 eetl. mascarpone
  • 1 ei
  • 100 gr. versgemalen Emmentaler kaas

Voorbereiding

Snijd de pastinaken in kleine reepjes en stoom ze 3 a 4 minuten. Snijd de ui in stukjes en fruit de ui samen met de knoflook in de olijfolie en voeg de spinazie toe. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.

Bereiding van de gratin van pastinaak

Meng de slagroom, de mascarpone, het ei en de geraspte kaas in een kom. Neem een ovenschaal en vet deze in. Voeg de helft van de spinazie toe en bedek de spinazie met een laag pastinaak. Leg de andere helft van de spinazie hier bovenop en giet het slagroom-kaasmengsel over de groenten. Bak de ovenschotel vervolgens in 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Lees ook:
Zelf kweken
Bekijk meer recepten
Tuinnieuws per mail ontvangen?

Lees meer  Recept rozemarijnaardappeltjes uit de oven