Hè bah, mijn vakantie is alweer voorbij. Tien dagen lang heb ik genoten van zon, zee, lekker eten en de prachtige natuur en bloemen van Griekenland. Volgens de verzorgers van mijn kamer-, tuinplanten en Guinese biggetjes cavia’s is de gieter buiten niet veel nodig geweest. De Nederlandse zomerregen zou genoeg werk verricht hebben om zowel mijn moestuin als onkruid gestaag te laten groeien.

moestuin_bak_jungle
Jungle

Met een lichte spanning trek ik voorzichtig het gordijn open. Na anderhalve week verwacht ik dat mijn groentes best wat centimeters de lucht in zijn geschoten. Wat ik daarna zie is echter niet te bevatten. Van zaailingen met vier of zes blaadjes steken er opeens dikke bladeren over de bak. De bak is veranderd in een ware moestuin jungle. Onder de gigantische bladeren van de courgette verstoppen zich doorgeschoten spinazieplanten. Daarachter bevinden zich de komkommerplantjes die hier en daar al hun ‘lianen’ vastgrijpen aan de pas aangeschafte spiralen.

moestuin_bak_junglemoestuin_radijs_oogsten

Oh oh…

Het wortelvak staat vol met het groene loof dat trots boven de aarde uitsteekt. Opnieuw besef ik mij dat ik de gehele moestuinbak echt te vol heb gezaaid, dus ik zal het later hier en daar over moeten potten of uitdunnen. De stengels van de zonnebloemen vormen al dikke stammen waar later de bloemkoppen op kunnen groeien. Ook de tomatenplantjes zijn een aardig stuk gegroeid. Ik ben nog steeds erg sceptisch of er deze zomer ook maar één tomaat kan oogsten, maar we wachten geduldig af.

moestuin_radijs_oogsten
Maarja, geen bananen

Tussen het groene loof, de trotse zonnebloemen en de reusachtige courgetteplant bevindt zich het laatste vak. En wat staat daar klaar om geoogst te worden? IK HEB RADIJSJES, HELE MOOIE. Geen witte, maar rooie!

Maarja, ik heb geen bananen, ik heb geen bananen vandaag…
Mochten de laatste zinnen je bekend voorkomen, dat zou heel goed kunnen kloppen. Ze zijn van het ‘best wel foute’ Banenlied van de Boswachters ;

Lees meer  Moestuinkalender februari

Vanavond ga ik radijssalade maken, recept komt spoedig op mijn blog!

Updates
Via FacebookTwitter, Google+ en natuurlijk mijn Pinterest bord Tuinieren met Suus houd ik je op de hoogte van mijn nieuwtjes.

Liefs,
Suus

Volg onze updates ook via

Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
Google +