Wist je al dat je in sommige gemeenten subsidie kan aanvragen voor het vergroenen van jouw tuin of dak? Een groen dak of groene tuin ziet er niet alleen sfeervol uit, maar is ook nog eens milieuvriendelijk. Groene daken en tuinen werken verkoelend en trekken dierenleven aan. Benieuwd of jouw gemeente subsidie geeft? Kijk dan op Groenesubsidiewijzer.nl.

Groenesubsidiewijzer

Deze maand is de Groenesubsidiewijzer gelanceerd. Op de website vind je een actueel overzicht van beschikbare subsidies voor het vergroenen van tuinen. Je ontdekt of jouw gemeente subsidies verstrekt en onder welke voorwaarden. Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor een groen dak, het afkoppelen van je regenpijp en het vervangen van je tegels voor planten.

Samen met je buurt

Aan sommige subsidies zijn voorwaarden verbonden. Zo kan er bijvoorbeeld geëist worden dat je dak een bepaalde grootte heeft om subsidie voor een groen dak aan te vragen. Tip: Vraag samen met je buren subsidie aan om je buurt op een goedkopere manier groener te maken.

Groene tuin

Waarom is een groene tuin beter voor het milieu? Het werkt verkoelend en zorgt tegelijkertijd ook voor minder wateroverlast. Doordat planten al een deel van het regenwater opvangen en ervoor zorgen dat het water beter in de bodem zakt, wordt het riool ontlast. Een duurzame tuin is daarom beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, namelijk droogte, hitte en extreme neerslag.

Groener Wonen nieuwsbrief

Lees meer  Tuinkalender augustus