Een appel is een goed tussendoortje, omdat de vezels ervoor zorgen dat je snel een verzadigd gevoel hebt. Het kan dus lonen om een uur voor het avondeten een appel te eten, aangezien je een vol gevoel hebt en dus minder opschept.

Voedingswaarde appel

Er zijn ook heel veel verschillende soorten appels zoals Jonagold, Granny Smith, Elstar, Golden Delicious. Iedere appel heeft zijn eigen eigenschappen.

Er zitten in appels alleen vezels, je komt dus niet aan van het eten van een appel. Één appel bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Vezels zorgen voor een goede stofwisseling en voorkomen een aantal soorten kanker. Als mensen al vanaf jonge leeftijd appels krijgen, zal de kans op het ontwikkelen van astma veel kleiner zijn. Appels bevatten veel vitaminen C, en maar 49 kcal.

Appel uit de tuin

Appels zijn bijna het hele jaar door vrij goedkoop. Maar als je nu graag een appelboom in de tuin wil, raden wij je aan om naar een kweker of tuincentra te gaan en daar advies in te winnen. Het kopen van een appelboom moet zorgvuldig gedaan worden, wil je een grote of kleine boom en moet hij veel appels dragen of juist niet?

Kijk voor meer tips ook eens in onze zaaikalender>

Wist je dat…

In de schil van de appel de meeste vitamines zitten? Veel mensen gooien de schil van de appel weg omdat ze deze niet lekker vinden. Maar het hele doel van het eten van een appel is om vitamines binnen te krijgen..

 

Stel jouw tuinvraag

Heb je vragen over dit artikel, een ander onderwerp of wil je iets delen? Deel het via onze Facebook pagina en wij zullen je vraag zsm beantwoorden.
Voor meer tips volg ons ook op TwitterGoogle+ en Pinterest.

 

Lees meer  Heideplanten snoeien