Goji bessen lijken op rozijnen en zijn zowel vers als gedroogd goed te verwerken in een vruchtsalade, muesli of yoghurt. Ook vers zijn ze lekker, de smaak lijkt wat op die van kers/cranberry.

Voedingswaarde goji bessen

Dankzij de bewezen krachtige antioxidanten en voedingsstoffen die de vruchten bevatten behoort de goji bes tot superfoods. Het vitamine C gehalte is hoger dan dat van sinaasappels en het ijzergehalte is hoger dan dat van biefstuk. De kleine rode bessen zitten boordevol vitamine B1, B2, B6.
Naast de vitaminen bevatten ze maar liefst 21 mineralen en sporenelementen zoals onder andere zink, ijzer, koper, calcium, magnesium, selenium, fosfor en zelfs het zeldzame Germanium. In totaal zitten er meer dan 21 verschillende mineralen in!

Goji bes
Goji bessenstruik in de tuin

De struiken gedijen het beste in de volle zon en dragen aan het einde van de zomer een overvloed aan bessen. De goji bes is verder heel eenvoudig in de opkweek en doet het goed in normale tuingrond.

Wil je ook graag een goji struik in de tuin? Online, zoals bij www.baldur-nederland.nl, en bij verschillende kwekerijen en tuincentra zijn de struiken verkrijgbaar. Kijk voor meer tips ook eens in onze zaaikalender>>

 
Wist je dat…
De goji bes komt voor in Oost Europa maar ook in Aziatische landen, zoals China, Tibet en Mongolië. Goji staat voor goed welbevinden en innerlijke stabiliteit. De bes wordt in de Himalaya ook wel Geluksbes genoemd en is daar om haar goede en gezonde eigenschappen al honderden jaren geëerd.
vraag_het_tuinen
Stel jouw tuinvraag
Heb je vragen over dit artikel, een ander onderwerp of wil je iets delen? Deel het via onze Facebook pagina en wij zullen je vraag zsm beantwoorden.
Voor meer tips volg ons ook op TwitterGoogle+ en Pinterest.