Waterkers heeft buiten de naam, niks te maken met de traditionele kers. Waterkers is namelijk een kruidachtige superfood met een frisse, peperige smaak en wordt vaak als bij ingredient gebruikt bij bijvoorbeeld salades en soepen. Het is erg gezond en groeit stromende rivieren.

Voedingswaardevan waterkers

Waterkers zorgt voor een goede omloop van de zuurstof in de bloedbaan en helpt met het reinigen van het menselijk lichaam. Het zit vol met vitaminen en het is ook nog eens goed voor de huid en nagels, omdat het een zwavelrijke plant is. Dit betekent wel dat je, net als spruiten er niet teveel van moet eten. Ook bevat waterkers veel vitamine A, C, D en E.

 

Waterkers kweken
Ondanks dat waterkers in het wild alleen in rivieren groeit, is het ook mogelijk om zelf te kweken. Je kan het hele jaar door in huis of in de tuinkas in zeer natte grond zaaien. Enkele weken na het zaaien kunnen de bladeren al geplukt worden, en als je de wortelen laat zitten kunnen ze meerdere keren geoogst worden. Kijk voor meer tips ook eens in onze zaaikalender>>

Wist je dat…
Je kunt waterkers het beste in salades en koude gerechten gebruiken, want als je het opwarmt omdat ze na verhitting de nitraten omzetten in het schadelijke nitriet.

Wil je ook graag waterkers kweken in de kas? Online en bij verschillende kwekerijen en tuincentra zijn ze verkrijgbaar.

 

Stel jouw tuinvraag

Heb je vragen over dit artikel, een ander onderwerp of wil je iets delen? Deel het via onze Facebook pagina en wij zullen je vraag zsm beantwoorden.
Voor meer tips volg ons ook op TwitterGoogle+ en Pinterest.

 

Lees meer  De Mierikswortel