Het gele tuintype voelt zich meer aangesproken door de ongedwongen sfeer van de Bohemian Spirit Garden. In deze vrolijke, decoratieve tuin mag geleefd worden. Er is volop ruimte om te spelen, te ontspannen en creatief bezig te zijn. Deze tuin ademt: vrijheid, blijheid!

Eerlijke materialen

De boomhut van eerlijk hout heeft er een prominente plaats. Deze biedt tegelijkertijd beschutting aan het ondergelegen terras, waar tot laat in de avond geleefd kan worden. De inrichting lijkt een ratjetoe van eigentijdse en ambachtelijke meubels en accessoires. Maar deze zijn met zorg uitgezocht en hebben allemaal dezelfde nonchalante uitstraling. Zelfbedachte, creatieve oplossingen, zoals gerecyclede producten, maken de tuin nog persoonlijker.

Heldere kleuren, zoals rood, paars en blauw, dragen bij aan de uitbundige sfeer. Pasteltinten mogen er gerust bij. Dessins zijn een must, denk aan bloemmotieven, ruiten en folkloremotieven.

Tuintrend

Uitbundig

De Bohemian Spirit Garden is een vrolijke, decoratieve tuin, waarin geleefd mag worden. Niets moet, alles mag! En dat is te zien in de landelijke, nonchalante borders, waarin vrolijk gekleurde bloemen uitbundig staan te bloeien. Heldere kleuren zijn favoriet. De rode Monarda ‘Squaw’ en de blauwe Campanula lactiflora var. macrantha zijn planten die hier goed passen. Pastellen mogen er ook bij. Als het maar bloemig is en niet te strak is!
Een of een paar bomen maken de tuin lekker landelijk. Denk aan oer-Hollandse soorten, zoals knotwilg en zwarte els Alnus glutinosa. Ook kruiden mogen niet ontbreken, net als aardbeien. Om lekker van te snoepen!

gekleurde bloemen

Deze tuintrend bekijken

 Al deze invloeden, ideeën en uitgangspunten zijn verwerkt in drie voorbeeldtuinen, die live te zien zijn in De Tuinen van Appeltern . In elke tuin staat een ander type tuinbezitter centraal, waardoor ze elk een andere uitstraling hebben.
Wil jij de trends toepassen in jouw tuin? Vakkundige hoveniers kunnen je hierbij adviseren en een helpende hand bieden.

Lees meer  Tuintrend Utility

Lees ook:
Bekijk alle tuintrends
Showtuinen bezoeken
Tuinenevenementen bezoeken
De tuinkalender
Alles over beplanting