Het blauwe tuintype, de liefhebber van design, kan zijn hart ophalen in de Closed Transparent Garden. In deze strak vormgegeven tuin lopen binnen en buiten geruisloos in elkaar over. De natuur is heel dichtbij, waardoor je zelfs in de glazen serre het gevoel hebt buiten te zijn. De natuur is iets om zuinig op te zijn. Daarom wordt voor de verlichting en verwarming gebruik gemaakt van zonne- en windenergie.

Heggen en muurtjes zorgen in deze designtuin voor de nodige beschutting, waardoor privacy gewaarborgd is. Tegelijkertijd maken  doorkijkjes de tuin ruimtelijk. Dit spannende spel tussen open en dicht, transparant en compact, is overal aanwezig. Het komt bijvoorbeeld ook terug in de gevlochten en geperforeerde meubels.


Planten zijn verwerkt als strakke hagen en compacte vakken.

Kunststoffen passen goed in deze strak vormgegeven tuin, maar de nadruk ligt op natuurlijke materialen, zoals hout, glas en keramiek. Ook het kleurenpalet heeft een natuurlijke uitstraling. Wit is de belangrijkste kleur. Mooi in combinatie met natureltinten en enkele lichtgele en bruinoranje kleuraccenten.

ransparent garden

Contrastrijk

In de strak vormgegeven Closed Transparent Garden is de natuur heel dichtbij. De overwegend groene borders zijn strak en contrastrijk. Compacte bodembedekkers worden afgewisseld met transparante siergrassen en bamboe bijvoorbeeld Phyllostachys aurea. Groene hagen en muren met groenblijvende klimplanten zorgen voor de nodige privacy.
Het kleurenpalet heeft een natuurlijke uitstraling. Wit is de belangrijkste kleur. Witbonte planten zijn hier dan ook op zijn plaats, net als witte bloemen, zoals Iris sibirica ‘Butter and Sugar’. Mooi in combinatie met natureltinten en enkele lichtgele en bruinoranje kleuraccenten, zoals de Heuchera ‘Caramel’.

planten

Deze tuintrend bekijken

 Al deze invloeden, ideeën en uitgangspunten zijn verwerkt in drie voorbeeldtuinen, die live te zien zijn in De Tuinen van Appeltern . In elke tuin staat een ander type tuinbezitter centraal, waardoor ze elk een andere uitstraling hebben.
Wil jij de trends toepassen in jouw tuin? Vakkundige hoveniers kunnen je hierbij adviseren en een helpende hand bieden.

Lees meer  Een natuurlijke tuin met de Biotope Garden

Lees ook:
Bekijk alle tuintrends
Showtuinen bezoeken
Tuinenevenementen bezoeken
De tuinkalender
Alles over beplanting