De trendtuin Gebiologeerd is een groene oase waarin je helemaal tot rust komt. In deze designtuin staan mens en natuur centraal. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, in de vorm van technische snufjes en een strakke, soms futuristische vormgeving.

Gebiologiseerde tuin

Grote natuurlijke accenten

Door de toepassing van groene wanden en daken gaat de tuin haast ongemerkt over in haar natuurlijke omgeving. Je krijgt echt het gevoel midden in de natuur te leven. De toepassing van krachtige, organische vormen – geïnspireerd op de natuur – versterkt dat nog eens.

Het kleurenpalet oogt al net zo natuurlijk. De belangrijkste kleuren zijn wit, grijs en groen, met oranje als accentkleur. Zo kun je met de gebruikte dessins, zoals gestileerde bladstructuren, houtnerven en honingraatmotieven, het natuurlijke karakter van je tuin versterken.

Gebiologiseerde tuin

Geef je tuin een exclusief karakter

De beplanting is minimalistisch en eenvoudig. Door te werken met ritme en herhaling oogt de tuin strak en overzichtelijk. Planten in de vorm van borders, groene daken of wanden. Planten met bijzondere bladdessins en –structuren versterken het exclusieve karakter van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn Pieris ‘Flaming Silver’ en Heuchera micrantha ‘Plum Pudding’. Enkele oranje bloeiende planten, zoals de Kniphofia, zorgen voor een verrassend contrast. Na een hectische dag is er geen betere plek om je te ontspannen, dan in de Gebiologeerde tuin.

Hippuris Vulgaris | Hebe Salicifolia | Kniphofia

De tuintrends bekijken en toepassen

Al deze invloeden, ideeën en uitgangspunten zijn verwerkt in drie voorbeeldtuinen, die live te zien zijn in De Tuinen van Appeltern. In elke tuin staat een ander type tuinbezitter centraal, waardoor ze elk een andere uitstraling hebben.
Wil jij de trends toepassen in jouw tuin? Vakkundige hoveniers kunnen je hierbij adviseren en een helpende hand bieden.

Lees ook:
Bekijk alle tuintrends
Showtuinen bezoeken
Tuinenevenementen bezoeken
De tuinkalender
Alles over beplanting

 

Lees meer  Subsidies voor een groene tuin of groen dak