Een natuurlijke tuin, waarin planten centraal staan. In de Biotope Garden vormen planten en kleine tuindieren een schijnbaar ongecultiveerd, harmonieus paradijs. Als in een groene oase, waar we contact maken met de natuur, waarin we ons gezond voelen.

Gezonde en natuurlijke tuin met de Biotope Garden

De Biotope Garden heeft een licht verwilderde uitstraling. De gangbare regels gelden er niet, de natuur heeft er vrij spel. Toch is de uitstraling van deze tuin niet armoedig, want kostbare, natuurlijke materialen zorgen er voor een luxe en uniek karakter.

In deze tuin krijgen waardevolle steensoorten zoals marmer een plaats, voor het terras en het meubilair. Er is plaats voor koper en andere metaalsoorten die er op een nieuwe, vindingrijke manier worden toegepast.

De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een uitstraling van natuurlijke rijkdom. We zien er eetbare en diervriendelijke planten in borders maar ook in pot. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest.

Vormen

We zien natuurlijke en ambachtelijke vormen, hand-gemaakt, onregelmatig, gestapelde vormen van verschillende materialen, met afgeronde hoeken. In de tuin staan constructieve en stoere objecten die laten zien hoe iets is gemaakt, met de naden naar buiten.

Materialen

Natuurlijke, ruwe materialen zoals hout, natuursteen, leisteen, marmer en marmerimitaties, halfedelstenen, koper, fossielen en natuurlijk textiel met een uitstraling van canvas en linnen. In de natuurlijke tuin zien we allerlei behuizingen voor kleine dieren.

Dessins

De Biotope Garden kenmerkt zich door de patronen die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk aan bladmotieven, vlinders, vogels en marmerdessins.

Kleuren

Qua kleuren zien we in de Biotope Garden een combinatie van blauwgroene tinten met een fris natuurlijk geelgroen. Daarnaast accenten van warmbruin, koper en zalmoranje.

Planten

In de Biotope Garden vinden we vooral planten met een natuurlijke, haast rommelige uitstraling, zoals Amaranthus, varens, Saltolina, Astilbe of Digitalis. Ook is er in deze natuurlijke tuin volop plaats voor sedum­soorten.

Lees meer  Trendtuinen: technologie vs rust