De Be happy garden is een natuurlijke, fantasierijke tuin. Het beleven van klein geluk staat centraal. Het zijn de elementen aarde, water, vuur en lucht die in deze tuin voor een bijna paradijselijke ervaring zorgen.

Door de zichtbare aarde tussen de planten in de border krijg je bijvoorbeeld zin om met je handen in de aarde te wroeten. De paden zijn half verhard met boomschorssnippers, waardoor het contact met de aarde voelbaar is.

Natuurlijke tuin

In deze natuurlijke tuin is voor iedereen plaats. Een verzameling insectenhotels en nestkastjes staat symbool voor de Be happy garden. Geniet van de vlinders die boven de borders fladderen.
Wandel over de met boomschors verharde paden, voel het contact met de aarde, en stook een vuurtje om samen broodjes te bakken.
Lucht komt vanzelf aanwaaien, vang het eens onder een glazen stolp. Vuur en water zijn vertegenwoordigd in de vorm van een vuurplek en decoratieve vazen met water en waterplanten.

be_happy_tuintrend201 

be_happy_tuintrend2013_vogelhuisjes

 

 

be_happy_tuintrend2013


Het kleurenpalet van de Be Happy Garden

Het kleurenpalet van de Be happy garden is puur natuur: lichte en donkere groentinten, natuurlijke bruintinten en rustgevend wit. Blauwpaars en geelgroen worden toegepast als accentkleuren. De gebruikte materialen hebben een robuuste, natuurlijke uitstraling en een interessante structuur.

Samenstelling van de borders

De borders in de Be happy garden staan vol met veel verschillende planten, waaronder schaduwplanten die de tuin een bosachtige uitstraling geven. Her en der kom je groepjes bloeiende planten tegen. De bloemetjes zijn klein en hebben een ongecultiveerde uitstraling. Uit alles blijkt: de natuur is een bron van inspiratie!

campanula_lat_macrantha_tuintrend2013_behappygarden 

rodgersia_henrici_tuintrend2013_behappygarden

 

 

epimedium_perralchicum_tuintrend2013_behappygarden


Beplanting in de Be happy garden

De beleving van de natuur staat centraal in de Be happy garden. Dat zie je terug in de rijke, gevarieerde beplanting. Op schaduwrijke plekken krijgt de tuin een bosachtige uitstraling door de toepassing van halfschaduwplanten, zoals de wintergroene Epimedium Elfenbloem.
Op onverwachte plekken duiken groepjes bloeiende planten op. De bloemen zijn klein en hebben een natuurlijk karakter, zoals Astrantia major ‘Shaggy’ Zeeuws knoopje.

Een boom mag in de Be happy garden ook niet ontbreken. Voor de kleine tuin is de Prunus serrula Sierkers een goede keuze. Deze boom heeft elk seizoen zijn charme: van de bloesem in het voorjaar tot de bijzondere bast, die in de winter prachtig tot zijn recht komt.

Plantenselectie Be happy garden

  • Astrantia major ‘Shaggy’ Zeeuws knoopje
  • Campanula lat. macrantha
  • Corydalis Helmbloem
  • Epimedium perralchicum ‘Fr√∂hnleiten’ Elfenbloem
  • Prunus serrula Sierkers
  • Rodgersia henrici Schout bij nacht

Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin. Laat je hierover vakkundig adviseren.

Lees meer  3x trends voor in de tuin