De stralende tuin is een gezellige ontmoetingsplek voor het hele gezin, familie en vrienden. Flexibele oplossingen, zoals verrijdbare- en uitklapbare elementen, zorgen ervoor dat de tuin op verschillende manieren gebruikt kan worden. Persoonlijke, zelfgemaakte accessoires, zoals letters en hartjes, versterken het vrije, blije gevoel dat de tuin uitstraalt. Het is echt een tuin voor positieve mensen die het leven omarmen.

Stralende tuin met kleuren

Door het vrolijke kleurgebruik – veel wit en geel – lijkt het alsof de zon altijd schijnt in de trendtuin Stralend. De ultieme plant voor deze tuin is de margriet Leucanthemum maximum, maar ook andere geel bloeiende planten dragen bij aan een zonnige sfeer. Denk aan de citroengele Trollius en Helianthus microcephalus. Je kunt ze ook prima combineren met enkele roze en oranje bloeiende planten voor een fris accent.

Stralende tuin

Voel je vrij en experimenteer

Vrijheid en creativiteit zijn belangrijk in deze tuin. Dat zie je terug in de borders. Daarin groeien bloeiende planten, geurende kruiden en sierlijke groente vrolijk door elkaar heen. Wie zegt dat er rozen langs de rozenboog moeten groeien? Een klimplant om van te snoepen, zoals een braam of druif bijvoorbeeld Vitis ‘Chasselas Rosé’, is veel leuker!

Trollius 'Lemon Queen' | Fragaria Pink Pandan | Leucanthemum Maximum

De tuintrends bekijken en toepassen

Al deze invloeden, ideeën en uitgangspunten zijn verwerkt in drie voorbeeldtuinen, die live te zien zijn in De Tuinen van Appeltern. In elke tuin staat een ander type tuinbezitter centraal, waardoor ze elk een andere uitstraling hebben.

Vond je dit artikel interessant? Lees ook:

Blijf op de hoogte van onze tips en nieuwtjes via onze nieuwsbrief, onze website, Facebook , Instagram, en Pinterest.

Lees meer  De tuin van Margreet en Eike uit Gameren