In de Twisted Garden tuin zien we een strakke vormgeving waarbij we spelen met hoogteverschillen, met zwevende vlakken en nieuw ritme. We zien er verrassende borders met een mono-type beplanting. Die bestrijkt hele vlakken die zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden.

tuintrend_2014_twisted_garden

De Twisted Garden spreekt een nieuwe vormentaal

De vormentaal van deze tuin gaat over verspringen, verschuiven, ombuigen, geometrie. We zien er positieve en negatieve vormen, verhoogde en verdiepte vormen – alles staat in dienst van een nieuwe ritme. In de Twisted Garden domineert de vorm. Materialen en kleuren voegen zich daarnaar en zijn relatief onopvallend, strak en functioneel.

tuintrend_2014_twisted_garden

Vormen

De vormen lijken uit verband: gebogen en gevouwen, sterk en ritmisch, zes- en achtkantig.

Materialen

Gladde constructieve materialen: metaal, kunststof, glad natuursteen, glad hout. Dessins Geometrische patronen die doen denken aan tangram-patronen.

Kleuren

Geen opvallend kleurgebruik. Wit heeft de hoofdrol. We zien limegroene tinten aangevuld met grijze en bruine naturellen.

tuintrend_2014_twisted_garden tuintrend_2014_twisted_garden

Planten

Planten met compact blad waardoor ze goed in een strakke vorm te snoeien zijn zoals de Asarum en de Ilex. We zien er compacte grassoorten en hangplanten voor verticale beplanting. Pennesetum, hosta, phloxen en pluim-Hydrangea.

Lees meer  Loungen in de tuin