Crassula is een vetplant die je humeur opvrolijkt met dikke, blije blaadjes. Van snorkelvormige tot pijpenkrullende of geometrische blaadjes; deze succulent is niet voor niets populair, hij tovert onmiddellijk een glimlach op je gezicht. De woonplant heeft maar een beetje verzorging nodig en straalt iedere dag volop optimisme. 

Bijzondere soorten crassula

Er is veel crassula keuze en iedere soort heeft een eigen uitstraling. De bekendste in de uitgelaten familie zijn Crassula ovata’s. Echte miniboompjes zoals de polvorm ‘Hobbit’ met aparte, steelvormige bladeren. De Crassula ‘Minor’ heeft op zijn beurt stoer, groengrijs blad. En de Crassula ovata ‘Sunset’ knalt met knalrode bladranden.

Hippe crassula pinterestplant

Het toppunt van entertainment is Crassula marnieriana ‘Hottentot’. Deze crassulasoort is al jaren een topper op vele Pinterestborden. Een geestige plant die graag aan de koele kant staat en jou bij voorkeur op het verkeerde been zet… Zie je nu lichtgroene wokkels met franjes of rijke pijpenkrullen?

Uitbundige, bijzondere crassula’s

Voor een extra uitbundige stemming zorgt super creatieveling Crassula rosularis met springerige stelen en al even spontane, kleine, witte bloemetjes. Een werkelijk spektakel maakt Crassula schmidtii er van. Deze showt in een volmaakt rood ovaal honderden en honderden fijne bloemetjes. Kortom, crassula, een circusfamilie pur sang.

Verzorging van crassula

  • Watergift: Crassula neemt met een beetje water genoegen, laat de potgrond tussen de gietbeurten opdrogen. Liever te weinig water, dan teveel!
  • Lichtbehoefte: Alle crassula’s houden van licht en zon om te kunnen stralen.
  • Standplaats: Op een licht plekje voelt deze vetplant zich dus op zijn best!
  • Voeding: deze vetplantjes groeien langzaam en hebben niet veel voeding nodig. Een paar keer per jaar een scheutje vloeibare plantenvoeding bij het water is genoeg.

Gek op vetplanten? – Lees meer over succulenten

Lees meer  Wat zijn grootbloemige rozen?