In deze bijzondere tijden biedt de tuin een fijne afleiding. Wist je dat tuinieren ook gezond is voor je? Dat blijkt uit onderzoek van de International Association of Horticultural Producers (AIPH).

Wetenschappers hebben aangetoond dat zowel fysiek bezig zijn in de tuin als even genieten in je tuin of op je balkon je mentale gezondheid verbetert. In de tuin geniet je even van de natuur en dat versterkt je cognitieve functies en verbetert je emotionele welzijn. Daarnaast helpt het bij het verminderen van depressies en nervositeit.

Gemeenschapsgevoel

De tuin is niet alleen een plek waar je zelf even een moment van ontspanning kan vinden, maar je ook verbonden kan voelen met anderen. Sociale contacten zijn beperkt nu, maar dat betekent niet dat je alleen hoeft te zijn. Kom juist nu in contact met andere tuinliefhebbers en inspireer elkaar. De redactie van Tuinen.nl heeft daarom samen met haar collega-redacties de hashtag #LiefdevoorGroen in het leven geroepen. Onder deze hashtag delen wij als redactie inspirerende foto’s en filmpjes en kun jij ook jouw groene tips of een mooie tuinfoto delen.

Maak jouw droomtuin

In ons drukke leven hadden we weinig tijd voor de tuin, maar nu velen thuiszitten is die tijd er wel. Nu je ook veel tijd in je tuin zal doorbrengen is het wel zo fijn om een gezellige plek te hebben. Pak daarom nu je kans om jouw droomtuin te creëren.

Ga je liever niet naar een tuincentrum om planten te halen? Veel planten, zaden en zelfs bomen kun je ook online bestellen en laten thuisbezorgen.

 

Bron: AIPH

Lees meer  NIEUW: Trouwen magazine