Kamerplanten verrassen en verleiden. Ze zijn allemaal speciaal, maar zamioculcas is wel een heel wonderlijk exemplaar. Dit diepdonkergroene type werd in amper tien jaar tijd een absolute hero voor in huis. Tijd dus om hem in het spotlicht te zetten.
 

Glansrol voor de survivor m/v

Zamioculcas is een aanrader voor iedereen, met of zonder groene vingers. Droge lucht, radiatoren, kids, huisdieren, weinig licht en onregelmatig water geven… Zammy doet het. In de natuurlijke omgeving kunnen aan de zamioculcas zowel vrouwelijke als mannelijke bloemetjes verschijnen. Maar de heldenstatus van zamioculcas is met name gebaseerd op die stevige, opvallend regelmatige en vooral schitterende glansbladeren.
 

Maatwerkdesign

Zamioculcas is een aardige groeier. Wil je een kleine plant houden, gebruik dan kleinere potten. Verlang je naar grotere exemplaren, dan neem je royale potten. Draai de zamioculcas af en toe zodat deze mooi aan alle kanten blijft groeien. Je kunt ook prima af en toe de overtollige of onwillige scheuten afknippen bij de basis. Gebruik ze dan eens als bladstengels in smalle, strakke vazen.

Tip: plaats deze plant bij voorkeur op een halfzonnige, lichte plaats. Niet te veel water geven, niet laten uitdrogen. Neem de bladeren nu en dan af, of zet zamioculcas in een motregentje voor die optimale bladglans.

 

Zamioculcas stijvolle geometrische woonplant
 

Kamerplant met glans

In de herfst worden de dagen langzamerhand steeds korter en als het even tegenzit, regent het veel. De hoogste tijd om het in huis gezellig te maken met kaarsen, accessoires en natuurlijk kamerplanten. Met een stoere en sterke plant als de exotische zamioculcas vergeet je spontaan dat het herfst is. Laat de bladeren buiten dus maar vallen; het glanzende blad van de zamioculcas zorgt binnen voor een gezellige sfeer!
‚Äč

Eyecatcher

De zamioculcas is afkomstig uit Oost-Afrika en is in Nederland in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Dat is niet voor niets. De architectonisch ogende plant heeft een eigentijdse uitstraling en is haast onverwoestbaar. De plant heeft stevige, geveerde bladeren aan korte stelen. Ze zijn glimmend groen en dat maakt plant tot een echt kunstobject in het interieur. De Zamioculcas is er bovendien in diverse maten van klein tot groot waardoor de plant zeer goed toepasbaar is in het interieur.

Lees meer  6x grote kamerplanten als blikvanger

Makkelijk

Je hoeft geen groene vingers te hebben om planten in huis te halen en te houden. Zamioculcas heeft af en toe een beetje water nodig. De Bovendien doet deze plant het overal in huis goed, zelfs op minder lichte plekken in de kamer. Dus wat verder verwijderd van zonlicht, blijft de plant heel lang mooi.