Groenblijvers vormen een vaste basis in de tuin of op het terras en afhankelijk van het seizoen geven ze bovendien iets extra’s: bloemetjes, besjes of bijzondere bladverkleuringen. 

 

Op zoek naar inspiratie? Wij hebben er een aantal groenblijvers op een rij gezet die zeker een plekje verdienen in de tuin of in potten op het terras.

 

Leucothoe_herfstbloeier
Leucothoe 

De groenblijver Leucothoe heeft spitsvormig blad dat verkleurt in de winter en in mei verschijnen er witte bloemtrosjes.

 

Photinia_glansmispel

 

Glansmispel 

Het blad van de glansmispel, Photinia, heeft vanaf de herfst een prachtige warmrode tint en kan ook als haag worden toegepast.

Viburnum_witte_bloemen


Viburnum 

De sneeuwbalfamilie, Viburnum, is groot en de meeste soorten zijn groenblijvend. In het najaar geven sommige Viburnumsoorten blauwe besjes of witte bloemen.

 

Osmanthus

Osmanthus 

Osmanthus is een groenblijvende struik die wel wat op hulst lijkt, vandaar de Nederlandse naam ‘Schijnhulst’. Er zijn struiken met donkergroen, glanzende blad is in mooi contrast met de geurende, witte bloemetjes die in het voorjaar verschijnen. Naast deze soort zijn er zijn ook bontbladige soorten.

Pieris

Pieris 

Het blad van de wintergroene Pieris heeft veel mooie bladkleuren. Al vroeg in het najaar verschijnt het jonge, vaak opvallend rode blad en in het voorjaar verschijnen de witte bloemen.

 

Lees meer  Dahlia