Planten meer een vrouwending? Dacht het niet! Ook mannen zijn steeds meer bezig met interieur en kunnen planten goed gebruiken om de positieve eigenschappen. Planten zijn natuurlijk voor iedereen en niet genderbepalend. Toch hebben we 5  speciale ‘mannenplanten’ op een rij gezet die extra stoer zijn en over veel functionele eigenschappen beschikken. Want planten bieden bijvoorbeeld extra zuurstof na een avondje stappen, geven een energieboost die je goed kunt gebruiken bij je sportieve leven en halen stofdeeltjes uit de lucht in je man cave.

5 ‘mannenplanten’ voor je man cave:

Codiaeum, Croton, plant, mannen, kamerplant, stoer,

Codiaeum – Croton

Kan je man cave wel wat kleur gebruiken? Dan is Codiaeum je nieuwe vriend. Deze blikvanger uit Indonesië is een zeer kleurrijke bladhoudende struik en staat garant voor een energieboost.

Sansevieria is de ideale mannenplant

Sansevieria – Vrouwentong

Op zoek naar een stoere plant met strakke vormgeving die wel tegen een stootje kan? Ga dan voor de sansevieria! Die vergeeft het je altijd wanneer je ‘m vergeet te bewateren en staat zo ongeveer bekend als de makkelijkste en sterkste plant die er is. In de droge gebieden van zuidelijk Afrika en Azië overleeft de vrouwentong immers met gemak de hete woestijnen.

mannenplant hangplant scindapsus voor man cave

Scindapsus – Epipremnum pinatum

Hangend op de bank belandt na iets te veel biertjes? De scindapsus hangt lekker met je mee en voorziet je van extra zuurstof zodat je kater eerder over is. Deze stoere plant staat namelijk in de top 10 luchtzuiverende planten uit een onderzoek van NASA.

mannenplanten-schefflera

Schefflera

Niet zo’n fan van hangplanten maar wel graag genieten van extra zuurstof? Kies dan voor de opvallende schefflera. Deze stoere plant groeit in de bossen van Nieuw-Zeeland uit tot een boom van een vent (wel 20-30 meter). (op de foto: nummer 4 van links)

Mannenplant Philodendron

Philodendron

Ben jij de ‘bomenknuffelaar’ uit je vriendengroep? Kies dan de philodendron, dat betekent namelijk bomenknuffelaar in het Grieks. Maar de plant is zeker geen zacht ei, maar oogt juist lekker oer en stoer! Tesamen met z’n luchtzuiverende eigenschappen en lage lichtbehoefte is Phil een perfecte vriend voor je (wat donkere) man cave.

Lees meer  Roest voorkomen en bestrijden