Bloembollen op pot geven deze tijd van het jaar extra sfeer. Breng wat kleur in je woonkamer door bloembollen in huis te planten. Je hebt geen dure potten nodig, maar kan ze in je eigen servies neerzetten.

Wortels net zo mooi als de bol

Uiteraard kun je de bollen planten in een mooie kuip of pot. Maar je kunt hyacinten, narcissen, krokussen, tulpen en andere voorjaarsbloeiers ook eens planten in bijvoorbeeld vazen, weckpotten of glazen theekopjes. Ook de wortels mogen namelijk best getoond worden!
 

Haal de lente met geurende bloembollen in huis

Het volgende seizoen duurt nog best een tijd, maar met geurende bloembollen in huis kom je toch alvast in een voorjaarsstemming. Met hyacinten op pot kun je de lente immers al ruiken. De geur van de bloemen geeft een vrolijk gevoel op een natte of koude winterdag. De mooiste hyacinten uit de Hyacint Pearl-collectie zorgen voor een prachtig plaatje in de woonkamer, op het terras of op het balkon.

Hyacintenbol in glazen vaas

Hyacintenbollen lenen zich door hun grootte ideaal voor plaatsing in een vaas. De lange wortels aan de bol zijn daardoor ook eens mooi zichtbaar.

Je kunt trouwens met een gerust hart alle aarde weglaten, de hyacintenbol heeft namelijk al voldoende voedsel in de bol opgeslagen.

  • Spoel alle aarde van de wortels van de bol af.
  • Vul een vaas met een smallere hals bijna volledig vol.
  • Om de bol recht te laten groeien stut je de bol door er sat√©prikkers in te steken.

Voorjaarsbloeiers in een drinkkopje

Heb je nog servies staan welke je amper gebruikt? Plant er dan eens een voorjaarsbol in. Maak daarna het plaatje helemaal af door de nog zichtbare aarde met mos te bedekken. Door verschillende kleuren kopjes en soorten bloembollen te combineren krijg je een vrolijke en verrassende compositie.

Verborgen schatten in de keukenkast

Thee- en koffiekopjes zijn natuurlijk niet de enige serviesstukken die geschikt zijn voor het planten van bloembollen in huis. Denk ook aan soepkommen, diepe borden, limonadekannen, saladeschalen, longdrinkglazen, cocktailglazen, maatbekers, cakeblikken, oude braadpannen, ovenschalen…

Lees meer  Krentenboompje

Oftewel, trek die kasten open en leef je uit!