Bodembedekkers zijn ideaal voor je plantenborder en voorkomen uitdroging, vorst en onkruid en geven je tuin een fraaie, natuurlijke uitstraling. Boomschors en houtsnippers kun je bovendien goed toepassen voor valdemping onder speeltoestellen en halfverharding voor paden en opritten. Wil je bodembedekkers als boomschors, houtsnippers, cacaodoppen of biologische potgrond kopen, dan ben je bij Boomschors.nl op het juiste adres! Je vindt er het grootste aanbod bodembedekkers van Nederland.

Wanneer je een groene tuin hebt past daar een natuurlijke uitstraling bij. Een tuinpad van kiezels, stenen of tegels heeft niet echt een natuurlijke uitstraling. Gelukkig zijn er veel alternatieven. Zo wordt er steeds vaker voor een laag boomschors of houtsnippers gekozen. Deze natuurlijke materialen passen beter in een groen geheel en vallen perfect samen met de omliggende beplanting. Naast boomschors of houtsnippers wordt er soms ook voor andere natuurlijke materialen gekozen. Denk aan kokosschors of cacaodoppen. Toch past dit minder bij een Nederlandse of Europese tuin en wordt er doorgaans voor boomschors of houtsnippers gekozen.

De juiste keuze
Boomschors is een natuurlijke bodembedekker, verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.
Houdt rekening met de natuurlijke achteruitgang van het materiaal, het wordt deels opgenomen in de bodem. Afhankelijk van de weersomstandigheden, de kwaliteit van de bodem en uw wensen dient boomschors dus na verloop van jaren vervangen te worden.

Franse boomschors
Er worden verschillende namen aan Franse boomschors gegeven. Toch is het materiaal in principe gelijk. Franse boomschors komt uit Zuid-Europa en is over het algemeen een duurzaam, natuurlijk materiaal. Het gaat ongeveer vijf tot zeven jaar mee, afhankelijk van de ondergrond.
Franse boomschors is er in verschillende soorten. Het grootste verschil zit ’m in de grofheid van het materiaal. Grovere boomschors gaat langer mee dan een verfijnde variant. Echter grovere boomschors is niet prettig in het gebruik voor bijvoorbeeld een wandelpad. Daarnaast kunnen er verschillen in de prijs en toepassing van het materiaal zijn.
De Premium schors 20/40 is de beste kwaliteit schors die er op de markt is. Deze schors is meermalen gezeefd. Prachtig om te gebruiken voor een wandelpad of in de border.

Lees meer  Het belang van hoogwaardig tuinmeubilair

Dennenschors
Dennenschors of naaldhout boomschors, is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van sparren en lorken. Het wordt voornamelijk uit de bossen van de Belgische Ardennen of Duitsland gehaald. Dennenschors gaat over het algemeen minder lang mee dan Franse Boomschors. Dit komt door de fijnere structuur van het materiaal. De toepassingen zijn deze nagenoeg gelijk aan de Franse boomschors.

Toepassen? Reken desgewenst eerst uit hoeveel schors je nodig hebt via https://www.boomschors.nl/Hoeveelheid-boomschors-berekenen

Houtsnippers
Houtsnippers zijn ideaal in de tuin ter decoratie of om een vruchtbare bodem te creëren. Ideaal ook om onkruid te voorkomen. Kies voor Premium houtsnippers of ga voor Douglas of Basic. Premium heeft nagenoeg geen takken en zijn ideaal voor wandelpaden en onder speeltoestellen. Douglas houtsnippers zijn prachtige en duurzame houtsnippers. Door de hardheid van het hout zijn ze zeer goed te gebruiken voor wandelpaden en tussen struiken en planten. Basic houtsnippers komen uit de bosbouw. Deze zijn niet gezeefd en bevatten daarom takjes en in beperkte mate bladeren.

Kwalitatieve biologische potgrond
Biologische universele potgrond bevat hoogwaardige, duurzame grondstoffen zoals turfsoorten, kalk en biologische meststoffen. Geschikt voor het planten en verpotten. De biologische potgrond van Potgrond.nl heeft het RPP en RHP-certificaat voor gegarandeerd de juiste kwaliteit zoals t.a.v. voedingsstoffen, wateropname en heeft een PH waarde die varieert tussen 5.5 en 6.5. In zakken of bigbags in Nederland en België aan huis geleverd.

Last van slakken? Gebruik cacaodoppen
Cacaodoppen weren door hun geur katten en slakken uit de tuin en worden veel toegepast in moestuinen. Tegelijkertijd beschermen ze de bodem tegen onkruid, uitdroging en vorst en is het een mooie bodembedekker. Cacaodoppen zijn vooral geschikt voor borders, minder voor paden.

Snelle levering aan huis tegen een scherpe prijs
Boomschors.nl heeft zich volledig gespecialiseerd in het leveren van boomschors, andere bodembedekkers en aanverwante artikelen als worteldoek en borderranden. Bestel nu op www.boomschors.nl of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Lees meer  Vlinders in de dop, eh pop!

Wij leveren aan huis in Nederland en België, in zakken, los gestort of in big bags. Door de online webshop en geen fysieke verkooplocatie profiteert u van onze lagere kosten en dus een scherpe prijs.

Ground Cover Group
klantenservice@groundcovergroup.nl
0342-784000